5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel magadnak, ha gardróbfrissítésen töröd a fejed

5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel magadnak, ha gardróbfrissítésen töröd a fejed

Címlap / Stílus / 5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel magadnak, ha gardróbfrissítésen töröd a fejed

A tavasz abszolút a megújulás jelképe és ahogyan belül, a szervezetünknek is szüksége van egy kis felfrissülésre, úgy kívül, például a ruháinkon is jó, ha visszaköszön ez a változás. A tavaszi nagytakarítással érdemes egy kicsit a szekrényünket is rendberakni. Átnézni, felmérni, hogy mi az, amire valóban szükségünk van és mi az, aminek már lejárt az ideje. Persze ahogy elindulunk ezen az úton könnyen félúton meg is torpanhatunk, mert hát végül is fogalmunk sincs, hogy hogyan is kezdjünk bele?

Mi most összeállítottunk egy kérdéssort arra vonatkozóan, hogy melyek azok a kérdések, amiket mindenképpen érdemes feltenni és persze megválaszolni magadnak, hogy sikeresen végig tudd vinni ezt a feladatot. Nem mondom, hogy könnyű lesz, hiszen való igaz, hogy egy-két darabtól nem egyszerű megválni. Azt mondják, nem szabad hosszú távon ragaszkodni a tárgyakhoz, szóval itt az ideje, vágjunk csak bele! 

1/5. Mikor volt rajtad utoljára? 

Bár hivatalosan mondjuk egy kapszula gardrób esetében azt mondanám, hogy 1 év, de koronavírus miatt legyen most 2 a határ – hiszen idén alig volt lehetőségünk az otthonkákon kívül mást viselni. Szóval csinálj két kupacot és gondold át, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek már 2 éve nem is voltak rajtad.

Ezek közül maximum azt mentheted meg, aminek mondjuk olyan érzelmi értéke van, például örökölted, vagy egy elegánsabb, drágább darabot, amit csak tényleg nagyon ritkán vesz fel az ember. 

2/5. Mi okoz örömet? 

Minden egyes használati tárgynak fontos eleme, hogy örömet okozzon nekünk. Jó érzéssel nézzünk rá, kellemes legyen belebújni! A második lépésben nézd végig a hordott ruháidat és próbáld meg meghatározni, hogy mi az, ami örömet okoz a viselésnél. Mi az, amibe szívesen bújsz bele?

Ha vannak olyan darabok, amelyeket igazából felveszel, mert mondjuk csinos, de nem érzed jól magad benne, arra valószínű nincs is már szükséged. Mehet az is a leselejtezett kupacba.

Tippek ruhák rendszerezéséhez
CentrallTAlliance/istockphoto.com

3/5. Jól áll? 

Sajnos néha hajlamosak vagyunk megvenni olyan darabokat is, amelyek lehet, hogy a próbafülkében még jól álltak, de valami miatt már nem mutatnak annyira jól, mint régen. Hiába szeretjük ezeket a darabokat, ha nem az előnyös tulajdonságainkat emeli ki. Csak azokat tartsuk meg, amiben ha belenézünk a tükörbe, akkor is maximálisan meg vagyunk elégedve magunkkal. Na jó, egy motivációs farmer például még elmegy – mint Miranda farmere a Szex és New Yorkban.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást