10 garázs rendszerezési ötlet. Végre nem lesz lomos!

10 garázs rendszerezési ötlet. Végre nem lesz lomos!

Címlap / Otthon / Háztartás / 10 garázs rendszerezési ötlet. Végre nem lesz lomos!

Szinte nem is létezik olyan garázs, ahol minden elfér, aminek kellene, de az alábbi trükkökkel értékes extra tárolóhelyet nyerhetsz.

PVC csövek a falra

A filmekben visszatérő geg, hogy valaki rálép a gereblyére, mire az jól arcul csapja. Ez ugyan egy kicsit túlzás, de tény, hogy a hosszú kerti szerszámok tárolása mindig nehézkes. Ennek megoldására pár kisebb darabra feldarabolt PVC cső remek eszköz. Ez az olcsó és praktikus módszer könnyen hozzáférhető és dekoratív tárolást eredményez a falon. 

 

 

Pegboard, azaz lyukacsos tábla

A „pegboard” olyan kis lyukakkal teli tábla, amelyen meglepően sok holmi fér el és úgy alakíthatod, ahogy kedved tartja. A szerszámok átláthatóak és könnyen hozzáférhetőek a segítségével, de akár kosarakat és polcot is applikálhatsz rá. A pegboard legjobb tulajdonsága, hogy rugalmasan az igényeidre szabhatod és ha szükséges, a polcokat, kosarakat egy mozdulattal máshova helyezheted.

 

 

Mini előszoba a garázsban

Az angolok „sárszobának” hívják azt a helységet, ahova a – legtöbbször piszkos – cipőket, kabátokat teszik, de kinek van akkora háza, hogy erre külön helységet különítsen el? Szerencsére az is remekül működik, ha a garázson belül alakítasz ki egy részt, amit sárszoba gyanánt használsz, így nem kell bevinned a beltérbe a kint viselt holmikat. Ehhez nem kell más, csak egy pad, cipőtartó és fogas. Ezek alig foglalnak helyet, mégis nagy szolgálatot tesznek. 

 

 

Bicikli függőlegesen

Egy bringát nem könnyű elhelyezni az alakja miatt, de a függőleges tárolás itt is segítségünkre lehet. A falon biztonságosan rögzítheted a bicajokat, amelyek így alig foglalnak helyet.

 

 

Labda a falon

Egy újabb nehezen tárolható holmi, de ha a család szeret sportolni, a labdáknak bizony kell hely a garázsban. A legmegfelelőbb erre egy „kémény” alakú tárolószerkezet, amelyet mi magunk is elkészíthetünk.

 

 

Tárolj raklapban

A raklap a DIY bloggerek egyik kedvenc kelléke és nem véletlenül, hiszen költség kímélő, könnyen beszerezhető, rugalmasan alakítható és rendkívül sokoldalú tárgy. Természetesen a garázsban is jó szolgálatot tesz és ehhez nem is kell különösebben nagy barácsmesternek lennünk: csak odatámasztjuk – vagy rögzítjük – a falhoz és kész is a tökéletes kerti szerszámtartó. 

 

 

Gumik a polcon

Ahol garázs van, ott autó is van és ahol autó, ott téli és nyárigumi szett is található. Legtöbbször a földön kerülgetjük a porosodó abroncsokat, pedig pár polc felfúrásával méltó helyre kerülhetnek a falon. Így nemcsak az összkép lesz rendezettebb, de kerülgetnünk sem kell majd őket. 

 

 

Praktikus fal

Érdemes kialakítani egy olyan falat, amelynek „hasítékai” olyan sínként funkcionálnak, amik sokoldalú tárolófelületet képeznek. Csak pár kampóra van szükséged és minden gyakran használatos tárgyat elővehetsz, majd helyére tehetsz egyetlen mozdulattal. Kosarak, létra, cipő, esernyő, minden kényelmesen elfér és rendezett, dekoratív hatást is kelt. 

 

 

Guruló műhely

Zsúrkocsi a garázsban? Miért is ne! a Nincs bosszantóbb, mint mikor kevés a hely és hosszú vagy nagyméretű, esetlen tárgyakat kell a helység egyik sarkából a másikba pakolni. Ilyenkor válik hasznunkra egy olyan tárolóegység, amely kerekeken gördül, így ha valamit át kell csoportosítanunk, csak odébb gurítjuk és kész. 

 

 

Gumicsizma-tárolás stílusosan

A gumicsizmának a garázsban a helye, de ha szűkében vagyunk a négyzetméternek, bosszantó lehet, ha kerülgetni kell. A fali tárolás azonban itt is remekül működik és fából könnyen elkészíthető ez a praktikus csizma-tartó, ami még kifejezetten jópofa is.

 

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!