Nagy garázs frissítés! 8 szuper tárolási megoldás

Nagy garázs frissítés! 8 szuper tárolási megoldás

Címlap / Otthon / Dekor / Nagy garázs frissítés! 8 szuper tárolási megoldás

Ha azt hiszed, hogy a lakásban nehéz rendet tartani, próbálj meg garázst kipucolni – ez a helyiség valahogy mindig tele van kacattal, szeméttel, és nagyon nehéz rendezetté tenni. Az alábbi tippekkel viszont sikerülhet, és végre nem kell majd minden télen órákat keresni a korcsolyát, nyáron meg az úszógumikat az óriási lomhalmaz alatt.

Használd ki a gurulós szekrényeket!

Ha az otthonodba nem is raknál ilyen szekrényeket (hiszen annyira nem esztétikusak), a garázsba nyugodtan mehetnek, pláne akkor, ha olyan dolgokat raksz rájuk, amelyekre gyakran van szükséged. Így nem kell mindig felpakolni a cuccokat, elég egyszerűen a polcot magát odagörgetni, ahol szükséged van az eszközökre.

 

 

Vegyél többféleképpen összerakható polcrendszert!

Könnyen lehet, hogy mindig máshogy lesz szükséged a polcaidra, így pedig elkerülheted, hogy néhányat telerakj kacattal, a többit meg félig üresen hagyd. Egyszerűen párosítsd és mixeld össze úgy, ahogy kedved van, és ahogy a cuccaidhoz szükséged van rá, és már rendezettnek is tűnik az egész garázs.

 

 

A mágnesesség az új barátod

Az összes olyan eszközt, amit használni szoktál, és ami fémből van, mágneses polcok segítségével rendszerezheted. Így kevesebbet kell hozzá fúrni és szögelni, könnyebben leveszed őket a helyükről, és biztos, hogy egy esetleges átalakításnál oda viszed a felszerelt mágneses polcot, ahová akarod, nem kell az egész kócerájt szétbontani hozzá.

 

 

Használj szövetet!

Ne csak a lakásba használd ezeket a mutatós rendezőket, hanem a garázsba is – ad egy kis pluszt a dizájnhoz, és nem lesz tőle olyan barátságtalan a helyiség. Ne felejtsd el, hogy a garázsban se kell mindennek csak és kizárólag a funkcióról szólnia, itt is nyugodtan kiélheted a kreativitásodat!

 

 

Pakolj a plafonra!

Használd ki a helyiség teljes magasságát, és ne csak a polcok tetejéig, hanem a plafonközeli helyekre is pakolj! Lehet, hogy a lakásban nem mutat olyan jól, ha így teszel, de a garázsban használj ki minden fellelhető helyet a rendszerezésre, így lesz ugyanis kevésbé zsúfolt az egész helyiség – annak ellenére, hogy földtől plafonig cuccal lesz tele.

 

 

Helyezd el kreatívan az eszközeidet!

Nem kell a kalapácsot és fűrészt sem csúnyán rendezni, annak ellenére, hogy alapvetően nem dizájnos darabokról beszélünk. Inspirálódj Pinterestről, rengeteg mutatós rendező ötlettel gazdagodhatsz, és meglátod, hogy még ezeket a szerszámokat is lehet szépen, mutatósan felszerelni.

 

 

Rakd a bicikliket is a falra!

Egy garázsban általában két dologtól nem lehet elférni: a kocsitól és a bicikliktől. Ha az egyiket kivonod a forgalomból, már sokkal nagyobb helyre számíthatsz. A falra akasztható biciklis megoldás nemcsak praktikus, hiszen helyet csinál, hanem kifejezetten mutatós is.

 

 

Használj újra felhasznált zárható szekrényeket!

Ez az egyik legújabb trend a garázsdekor területén, nem is hiába: nagyon jól mutat, és elképesztően stílusos lesz tőle a garázs, arról nem is beszélve, hogy még akár az értékeidet is elraktározhatod itt, anélkül, hogy félned kéne, hogy elviszik őket. Persze egy ilyen zárható szekrény azért nem éppen életbiztosítás, de az értékesebb szerszámokat akár el is zárhatod benne a kíváncsi szemek elől. 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást