Elindult a tanév… én már most kivagyok

Elindult a tanév… én már most kivagyok

Címlap / Életmód / Család / Elindult a tanév… én már most kivagyok

Két gyerek dupla teendő

Nekem „csak” két gyerekem van. Mindig mondom, hogy minden tiszteletem azoké, akik több gyermeket nevelnek. Én idén már a kiadott tanszerlista beszerzésekor rosszul voltam, annyi füzet és miegymás kellett, hogy folyton elvesztettem a fonalat, hogy mit, melyik gyereknek kell megvennem.

Tudom-tudom! Milyen anya az ilyen, aki még ezt sem tudja megoldani? De nekem ez valami rémálom! Nem értem, minek új füzet énekből, amikor az előzőbe is alig dolgoztak (természetesen nem vettem újat, kitéptük az elejéről azt a két lapot, amin volt néhány hangjegy). De ez csak a jéghegy csúcsa. 

Sokkal nagyobb pálya következik akkor, amikor kiderül, milyen az órarend, milyen edzések és milyen különórák lesznek az első félévben. Mindkét lányom aktívan sportol, ami fantasztikus, de minden nap külön program eljuttatni őket az edzésekre. A kicsit ráadásul kétféle sport is érdekli. Nem volt elég a heti két karate, kellett valami még mellé, hogy az energiáit lekössük, így elvittük kajakozni – ha már a Duna mellett élünk, ez kézenfekvő volt. Ezzel azonban újabb kört vettünk a nyakunkba szülőként.

Tudom-tudom, mindent a gyerekekért, de este hatra úgy nézünk ki a férjemmel, mint két őrült.

Bevallom, fáradt vagyok.

A munka és a sok elfoglaltság a gyerekek körül úgy kikészít, hogy a tanévkezdést soha, de soha nem várom. Két gyerekkel kétszer annyi teendő van. Természetesen boldogan megteszek mindent értük, nekik, és ők is egyre önállóbbak már, de jelenleg úgy érzem, hogy nyáron minden könnyebb volt.

Nyár vs. ősz

Nyáron a gyerekek sokáig alszanak és mindent van idő megcsinálni. Mivel home office-ban dolgozom, nagyon kényelmes, hogy kicsit tovább alhatunk, hogy 8-kor indulhasson a munka. Nem kell sehova rohanni, van idő mindenre reggel, amire ősszel soha. Nem tudom, mások hogyan csinálják, hogy iskolaidőben szép komótosan leülnek együtt reggelizni. Mi úgy rohanunk, mint a mérgezett egér, és így is kicentizve érünk a suliba. 6-kor kelek (de ilyenkor még alig tudom kinyitni a szemem), tízórait csomagolok a gyerekeknek, sétálni viszem a kutyát (inkább csak egy rövid pisilésre).

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást