5 szuper illóolaj a tavaszi szezonra

5 szuper illóolaj a tavaszi szezonra

Címlap / Életmód / Lélek / 5 szuper illóolaj a tavaszi szezonra

Az illóolaj az egyik olyan szuper dolog otthonunkban, amit bármikor elsüthetünk, ha finom illatokkal szeretnénk feldobni a lakást vagy a házat. Egy csepp a jótékony olajokból, és máris kellemes hangulatban telnek a hétköznapok. Ismerd meg te is a legnépszerűbb illóolajokat, amiket tavasszal saját kezűleg is elkészíthetsz magatoknak a garantált hatás érdekében!

Az arometerápia a természetgyógyászat egyik közkedvelt eszköze, hiszen az illóolajok mindamellett, hogy fenséges illatot árasztanak, még jótékony hatásúak is lehetnek szervezetünkre. Számos kedvező tulajdonsággal bírnak, többek között csökkentik a bennünk felgyülemlett stresszt, nyugtató hatásúak, jótékonyan hatnak a keringésre és a segítik a méreganyagok távozását, mindemellett a hangulatjavításban is fontos szerepet töltenek be, hiszen jó kedvre derítenek, sőt, akár egész napos hangulatunkat is befolyásolhatják. Számos módon felhasználhatók, többek között inhalálás, párologtatás, különböző masszázsok, fürdők és borogatások által.

Az illóolajok inhalálva számos felsőlégúti megbetegedésre kiválóak, így pozitívan hatnak egyes megfázásos betegségekben, influenzában, köhögős tünetek enyhítésében. Párologtató segítségével pedig nemcsak egészségünknek tesznek jót, hanem kellemes illatot is kölcsönöznek otthonunknak. Ma már számos helyen beszerezhetünk egy-egy párologtató készüléket (akár elektromos változatban is), melyek felgyorsítva a folyamatot kedvezően fejtik ki hatásukat.

Az illóolajos fürdő kiváló hatásait nem kell már bemutatnunk, hiszen ki ne szeretné egy kád kellemes levendulás vízben kipihenni az aznapi fáradalmakat és relaxálni egy jót?

Egyes illóolajok borogatás útján is kifejtik pozitív tulajdonságaikat, ám mindig fokozottan ügyeljünk a hígítási arányra, hiszen töményen egyiket sem ajánlott a bőr felületére felvinni, mert sűrűségüknek köszönhetően akár mérgező hatásúak is lehetnek. A megfelelő módon használt olajok a keringés által jutnak el a véráramba és a nyirokrendszerhez, és ezeken keresztül nyugtatnak, regenerálnak. Az aromaterápiás gyógyításban az illóolajokat borogatás útján egyes görcsökre, zúzódásokra alkalmazzák.

És most lássuk, melyek a legjobb tavaszi illóolajok, melyeket mi is könnyedén, házilag el tudunk készíteni:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!