Életmód / Ezotéria

Születési képleted értelmezése – Erről árulkodnak a planéták

A születési képlet percről percre változik, szinte nincs két olyan ember, akinek tökéletesen ugyanolyan lenne. Ez az összetett elemzés jóval többet elmond rólad, mint egy hétköznapi horoszkóp, vagy egy általános jellemzés. A születési képletedet különféle applikációk, weboldalak segítségével könnyedén ki tudod deríteni (ilyen például az astro.com), elég, ha tudod, percre pontosan hol és mikor születtél. De hogyan fogj hozzá az elemzéshez? Ha már tudod, mit jelképeznek a bolygók a születési képletedben, akkor jóval könnyebben megismerheted önmagadat. 

Nap

A napjegyedre igazán nem nehéz fényt derítened, ugyanis ez nem más, mint a horoszkópod. De mire is utal ez az általánosan közismert információ, avagy miről árulkodik a Nap a születési képletedben?

A legegyszerűbben talán úgy tudjuk megfogalmazni, hogy a napjegyed az egódat szimbolizálja, alapvetően arra mutat rá, milyennek szeretnéd mutatni, láttatni magadat mások előtt.

Például egy Oroszlán napjegy esetén szeretsz büszke lenni a megjelenésedre, külsődre, ugyanakkor fontos számodra, mit gondolnak mások a bensődről – mindent megteszel azért, hogy jó benyomást kelts másokban. A napjegy ennek megfelelően arra világít rá, mi ragyogtat igazán: az Oroszlán példánál maradva, az elismerő pillantások, dicsérő szavak sokszor simogatják a lelkedet.

Hold

A holdjegyedet a napjegyeddel szemben már sokkal kevésbé táplálja az egód, az érzelmeid annál inkább! Talán úgy jobban érthetőbb, ha azt mondom, a napjegyed a férfias, erőteljes oldaladat képviseli, a holdjegyed viszont a nőies, gyengédebb, érzelmekben bővelkedő énedért felelős. Megmutatja, milyen területeken vagy igazán sérülékeny, milyen problémák, nehézségek azok, amik különösen érzékenyen érintenek. A Hold hatással van a megérzéseinkre, ösztöneinkre is, továbbá mindarra, amiért a „nőies” oldalunk felel: a családhoz való hozzáállásunkra, az otthonteremtési szándékainkra, képességeinkre, vagy éppen a biztonságérzetünkre. 

Merkúr

A Merkúr alapvetően egy intellektuális bolygónak tekinthető, legalábbis a mentális folyamatokra gyakorol jelentős hatást. Nagy szerepe van a kommunikációs képességeinkben is, erősítheti, vagy éppen gyengítheti az ismerőseinkkel, szeretteinkkel fenntartott kapcsolatainkat.

Rávilágít, hogyan állsz úgy általában az élet nagy dolgaihoz, illetve milyen tempóban haladsz előre az életedben – ez nem véletlen, hiszen a Merkúr a tanulási képességeinkre, írás- és beszédkészségünkre ugyancsak hatást gyakorol.

Saját bolygója a Szűz, tehát ha a születésed pillanatában ebben a jegyben volt a Merkúr, akkor magas szellemi képességeket, logikus gondolkodásmódot, tudományos képességeket örökölhettél tőle.

Olvastad már?  Csillagjegyed elárulja, hogy milyen bűnbe esel a legkönnyebben

Vénusz

Talán a Vénuszt a legkönnyebb megjegyezni a születési képletet illetően, mert ez a bolygó nem másért felelős, mint a szerelemért. Nem igazán tud rosszat tenni veled, függetlenül attól, melyik jegyben áll, mindig szerencsét hoz, de saját jegyében, a Mérlegben teljesít a legjobban. A Vénusz tehát elsősorban a szerelmi életünkre, kapcsolatainkra hat.

Azt mutatja meg, hogyan állunk a romantikához, milyen a szépérzékünk, mennyire vágyunk a békére, harmóniára, és kedveljük-e a művészeteket.

Ha harmonikus jegyben áll a Vénuszod, akkor te is vonzó, barátságos, művészi hajlamú ember vagy, diszharmónia esetén azonban a féltékenység, felületesség és a hiúság okozhat problémát. 

Mars

A Mars a mitológiában a háborúért felelős, és hasonló dolgokat képvisel a születési képletünkben is. Elsősorban az akaraterőnkre, kitartásunkra, cselekvési képességeinkre és a bátorságunkra gyakorol hatást, de azt is megmutatja, mennyire vagyunk elszántak, vagy éppen milyen könnyen állunk lábra egy csalódás után. Ha egy erős, racionalista jegy áll a Marsodban, akkor ezeket a tulajdonságokat mindig kamatoztatni tudod az életedben, függetlenül attól, milyen területről beszélünk. Ellenkező esetben túlzások jelentkezhetnek az életben: szenvedélybetegségek bukkanhatnak fel, túl sok lehet az önbizalmad, vakmerővé válhatsz, esetleg erőszakos és agresszív megnyilvánulásaid is lehetnek. 

Jupiter

Míg a Vénuszt a „kis szerencse” bolygójának becézik, addig a Jupiter a „nagy szerencse” címke alatt díszeleg. Azonban nem csak a szerencsénkért felelős, hanem a hitünkért, vágyainkért és az előítéleteinkért is.

A kicsit nőiesebb, lágyabb jegyek általában „praktikusabbnak” bizonyulnak a Jupitert tekintve, ugyanis tőlük nagyon jó megérzéseket, érzelmi intelligenciát, jó modort, jó indulatot és kedves természetet kaphatunk.

Persze, a harciasabb, talpraesettebb jegyekkel sincs semmi gond, a célok elérését tekintve ezek a zodiákusok gyakran szerencsésebbnek is bizonyulnak. Azonban nem árt tudatosítani magunkban ezeket az összefüggéseket, mert a Jupitertől túlbuzgóságot és egoizmust is örökölhetünk, nem csak szerencsés iránymutatást.

Szaturnusz

A Szaturnuszt a karma bolygójaként tartják számon, pontosan azért, mert olyan akadályokat testesít meg az életünkben, amiket nem tudunk kikerülni, le kell őket győznünk. Elsősorban azért felelős, hogy ezeket a feladatokat elénk tárja, majd biztosítsa, hogy a megoldásukkal mi magunk is erősebbek, kitartóbbak legyünk, jobban megismerjük önmagunkat.

Saját bolygója a Bak, ezért óriási szerencse, ha neked is ebben áll, ebben az esetben nem kell számolnod hatalmas törésekkel, korlátokkal az életedben, jó eséllyel komolyabb erőfeszítések nélkül tudsz majd előrehaladni.

Negatív aspektus esetén sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz, és fájdalmas, nehéz feladatokkal, már-már sorscsapásszerű élethelyzetekkel kell szembenézned. 

Olvastad már?  3 dolog, amit könnyen megtanulhatsz szingliként - később imádni fognak miatta a férfiak

Uránusz

Az Uránusz egy kicsit hasonlít a Merkúrra, ugyanis ahhoz hasonlóan a szellemi énünkért felelős. Azonban az Uránusz inkább a lassabb, fokozatosabb szellemi fejlődés képviselője, a szabadsághoz, függetlenséghez való hozzáállásunk alapvető meghatározója. A zsenik és az őrültek bolygójaként is számon tartják, ugyanis nagy szerepe van a különlegesség, határnélküliség érzetében, valamint abban, hogy elszakadjunk az anyagi, evilági javaktól. Ennek megfelelően minél szabadabb felfogású, függetlenebb hozzáállású a jegy, amiben születésedkor állt, te is annál inkább húzol a függetlenség, szabadság, őrült tettek felé.  

Neptunusz

Ahogy haladunk a Naprendszer széle felé, annál inkább megfoghatatlanok a bolygók és az általuk közvetített tulajdonságok. Ennek oka az, hogy ezek a bolygók sokkal lassabban kerülik meg a Napot, így aztán már nem is annyira az egyénekre, mint generációkra, tömegekre hatnak – a Neptunusz is összesen 14 évet tölt el egy-egy jegyben. De miért is felelős ez a bolygó?

Csodálatos szerepe van, ugyanis az egyetemes szeretet helytartója. Célja, hogy feloldja bennünk a feszültségeket, segítse elszakadásunkat az anyagiaktól és támogassa spirituális fejlődésünket.

Ennek megfelelően kevésbé van otthon a realista jegyekben, nekik gyakran búskomorságot, határozatlanságot, vagy akár gyenge idegrendszert ad.

Plútó

Ha a Neptunusz generációkra hatott, akkor a Plútó komplett korszakokat ural, ugyanis csaknem 250 év alatt kerüli meg a Napot. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy kb. 20 évet tölt el egy-egy jegyben, tehát akik az adott 20 évben látják meg a napvilágot, azoknak az embereknek ugyanabban a jegyben fog állni a Plútója.

A Plútó ennek megfelelően inkább nemzedékek életére gyakorol hatást, és elsősorban a tudatalattinkkal áll kapcsolatban.

Sajnos próbatételek elé is állít bennünket, és jellemző módon nem éppen könnyű akadályokkal segíti, hogy magasabb szintre jussunk a fejlődésben. A Plútó 2024-ig a Bak jegyében áll, majd átlép a Vízöntőkhöz, ami minden bizonnyal nagyon érdekes, függetlenedésről, elszakadásról és nagy újításokról szóló időszak elé állít majd minket.

Képek forrása: bombardir/Depositphotos.comphase4studios/Depositphotos.com, RadaRani/Depositphotos.com

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK