Lehet, hogy imádod a ketchupot és úgy érzed, hogy mindenhez tudnád enni, de hidd el, nem kell sok idő, hogy egyszer csak megund. Érdemes tehát utánanézni, hogy ketchup helyett milyen alternatívák jöhetnek szóba, amit persze otthon te is könnyen elkészíthetsz. Ez nem csak azért szuper, mert így nem mindig a cukorral teli ketchup lesz terítéken, hanem azért is, mert így sokkal egészségesebben és változatosabban étkezhetsz majd!
2/6 Krémes tzatziki
Ha voltál már Görögországban vagy valamelyik görög szigeten nyaralni, akkor biztosan ismerős az igazán krémes és ellenállhatatlan tzatziki fogalma. Nem csak a görög ételekhez finom, jól passzol zöldségekhez, húsok mellé vagy salátaként is.
Nem kell hozzá más, mint 250 g görög joghurt, 150 g uborka, 1 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
Ebben a receptben a legidőigényesebb feladat az uborka lereszelése, amit ha szívesen megspórolnál, akkor csak annyi dolgod van, hogy kisebb darabokra vágod a megmosott uborkát, majd a késes robotgépben néhány másodpercig aprítod.
Ezt sózás után érdemes egy kicsit kézzel kinyomkodni, hiszen így megszabadulhatsz a fölösleges létől. Ha megvagy, akkor jöhet hozzá a krémes joghurt, a lereszelt fokhagyma és a fűszerek. Ha szereted a kaprot, akkor az is mehet a tetejére, de ez igazán csak ízlés dolga!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!