5 szívmelengető mese a feltétel nélküli szeretetről

5 szívmelengető mese a feltétel nélküli szeretetről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 szívmelengető mese a feltétel nélküli szeretetről

Az igaz, tiszta szeretet őszinte és érdek nélküli. Ezekben a gyerekkönyvekben a barátság varázsáról, a családi kötelékek fontosságáról, valamint a háziállat és gazdija közti szoros kapcsolatról olvashatsz. Igazi lelki felüdülést nyújtó mesék, miközben erkölcsi tanulságokat is rejtenek a kicsik és a nagyobbak számára is.

Szeretettel üdvözöl: Pingvin

Ritka kincs egy ilyen megkapó és elgondolkodtató mese, mert még a felnőtt szíve is megremeg bele. A barátság kötelékéről szóló mese a kortárs gyermekirodalom gyöngyszemei közé tartozik, díjat is nyert.

Az 5-8 éves korosztálynak ajánlott történetben Zsiráf a szavannán unatkozik, egy nap levelet ír annak az állatkának, akit még sosem látott és aki a látóhatár túloldalán él.

Így jutnak el barátkozós sorai a Pingvinhez, aki válaszol a levélkére. A Pelikán és a Bálna lesznek a közvetítők.

Megható, ahogy az egymást nem ismerő állatok próbálják feltérképezni a másik kinézetét, alkatát és szeretnének lelki kapcsot kialakítani, hidat találni egymáshoz.

 

Már megint ez a kandúr!

Ha a gyerkőcöd szereti a cicákat, akkor telitalálat ez a mese! Ari, az elmélkedésre hajlamos, nagy dumás, lelkes kis macsek imádja a gazdáját, Annát. Ari rendkívül szellemes kismacska, szeret viccelődni és rosszalkodni.

Mikor Anna és családja elutazik, ő pedig a macskakerülő nagyival marad otthon, mindent megtesz, hogy a nagymama elfogadja őt és megszeretgesse. Mikor Ari látja, hogy a nagyi nem fogékony az ő próbálkozásaira, elmegy Anna után, hogy azzal lehessen, aki igazán szereti őt.

Olvasni tudó gyerkőcöknek egyedül is élmény olvasgatni ennek a szeretetre és elismerésre vágyó cicusnak a kalandjait.

 

Életmesék-Családi album

Farkasházi Réka interaktív mesekönyve szinte cirógatja a lelket. Szeretet és gondoskodás hatja át a történeteket, játékokat, versikéket, monológokat.

Ha egy igazán tartalmas, sokszínű és kedves mesekönyvet szeretnél gyermekednek ajándékozni, akkor ezt a Családi albumot mindenképp szerezd be!

Ajándékdoboz-tervezéses, szókeresős és tortadíszítős oldalak teszik interaktívvá ezt a bájos könyvecskét. Találsz benne ébredősmesét, barátmesét, csacskamesét, rumlimesét és egy kamaszmesét is, aminek Apuzárási pánik a címe.

Az Életmesékhez jár ám egy CD is!

Az orrszarvú és a madarak

Ebben a megkapó atmoszférájú, gyönyörű illusztrációkkal teli könyvben Tömzse, az orrszarvú szomorkodik, mert barátra vágyik.

Elindul a szavannán, hogy megtalálja a lelki társát. Két nyűvágó madár segít neki, hogy ne essen kétségbe és ne szomorkodjon. Ők tartják a magányos orrszarvúcskában a lelket.

Aztán felbukkan egy igazán különleges unikornis is. Csodálatos mese, mély gondolatokkal. Az 5 éves kortól ajánlott könyv emberi viszonyokat, kapcsolatokat mutat be állatokon keresztül.

Mérleghinta

Ennek a finn mesének a hőse egy bölcs kis maci, aki társra vár, egy másik lényre, akit bizalmába fogadhat. Még gyerek, de olyan barátot keres, amilyenre mindenki vágyik, egy életen át. A mesében végig Pi lelkének játszóterén lehet a gyermeked.

„Nem lehet hintázni, ha a mérleghinta másik végén nem ül senki.” – állapítja meg a kismackó, aki megjárja az eget, ahol a Holdtól megtanulja, hogy a bizalom, a kölcsönös egymásrautaltság az alapja a nappalok és éjszakák váltakozásának, hisz a Hold bízik a Napban.

A mérleghinta a szeretetéhség, az egymásrautaltság szimbóluma, mindezek mellett a világ egyensúlyát jelképezi. A mesekönyv végén egy furcsa csavar van: Pi talán nem is medve…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást