Életmód / Ezotéria

A szívmágnes tükör hatásai

Rüdiger Schache A szívmágnes titkai (Édesvíz Kiadó, 2009) című könyvéből választottunk idézeteket, amelyek arról szólnak, hogy milyennek érzékel minket a külvilág, és milyen hatások érkeznek vissza hozzánk.  

Mágnes és tükör

„Azok az emberek és események, akiket és amelyeket bevonzottál az életedbe, tükörként mutatják mágnesed legfontosabb összetevőit.

A ’tükör’ nem azt jelenti, hogy minden, amit bevonzottál, hozzád hasonlít. Azt jelenti, hogy a másik személy utal valamire, ami a te mágnesedben található. 


Így nyerhetsz erőt az élet nehézségeihez: A Titok című könyv írónőjének tanácsai


… a tükör nem egyszerűen csak visszatükrözi, milyenek vagyunk. Sokkal többet mutat ennél! A külvilágban történt eseményekről leolvashatjuk, mi zajlik a mágnesünkben.

Ha ezt felismerjük, befolyásolhatjuk is az eseményeket. Szívmágnesed négyféle módon hat: hasonlót, ellentéteset, elutasítottat vagy egy ’csodát’ vonz magához.”

Hasonlóság

„Ha bevonzottál az életedbe egy embert, akiben számos hasonlóságot fedezel fel, jó érzés tölt el, és egy csapásra megérted, miért találtatok egymásra. 

Ezekben a pillanatokban azt is felismered, milyen vagy valójában. Észreveszed, hogy a másik ember hasonlít rád, és szeretetet, valamint vonzódást érzel ezek iránt a tulajdonságok iránt.

Olvastad már?  Jelek, hogy az univerzum üzenni próbál neked - lehet, hogy észre sem vetted őket eddig?

Mivel a másik hasonlít rád, nemcsak iránta érzel szeretetet, hanem saját magad iránt is. Viszontlátod magad a másik személyében.”

Különbség

„Ha az az ember, akit magadhoz vonzottál, több szempontból is különbözik tőled, gondolkozz el azon, mi hozott össze titeket, hiszen egy ilyen ember kevésbé nyújtja a bizalom, a megértés vagy a biztonság érzését, mint az, akivel hasonló tulajdonságokkal rendelkezel.

A vonzás e típusának két oka is van: egy ilyen ember vagy csodálatosan kiegészíti a te tulajdonságaidat, vagy folyamatosan provokál. 

Ha egy ilyen emberrel élsz együtt, gondolkozz el azon, mit egészít ki benned, mire vágysz, és mi az, amit nem szeretsz benne. Ezzel egy új darabkáját ismerheted meg saját magadnak…”

Elutasítás

„Ha valami – egy bizonyos típusú ember vagy helyzet – rendszeresen felbukkan az életedben annak ellenére, hogy el akarnád kerülni, az egyrészről kimondottan terhes, másrészről lehetőséget ad arra, hogy kiderítsd, mi lehet a mágnesedben, ami ezt okozza.

A nemkívánatos ismétlődések a legjobb útmutatók. Megmutatják, milyen minták rögzültek benned, és hogyan tudod ezeket felülírni.

Olvastad már?  Ez a két izgalmas dolog biztosan megtörténik veled 2019-ben a csillagjegyed szerint

Ha elutasítasz valamit, még erősebben vonzod magadhoz, mert erős érzelmeket és elképzeléseket ébreszt benned.”

Kellemetlen ismétlődések

„A kellemetlen események sorozatos megismétlődéséből az jelentheti a kiutat, ha elképzeljük, mit akarunk, és nem azzal foglalkozunk, amit nem akarunk. Ez a legrövidebb és legegyszerűbb út – ha működik.

Ha nem működik – ami az esetek többségére jellemző –, még mindig nem múlt el bennünk az ellenállás. Hiába nyomjuk el vagy próbáljuk elfedni más vágyainkkal, az ellenállás rendelkezik nagyobb erővel a mágnesünkben.

Az a gondolat és érzés, amellyel elutasítasz vagy elítélsz valamit, illetve valakit, csak még jobban magához vonzza, amit nem akarsz.”

Tudatos változtatás

„Mágnesed már abban a pillanatban megváltoztathatta a hatását, amikor te a tükörelvet megismerve beláttad, miért éppen ilyen és nem más eseményeket, embereket és viselkedésmintákat vonzottál magadhoz.

Ha felismerted a problémát, az okot és az összefüggést, már meg is tetted az első lépést, és régi vonzerőd jelentős része is elillan.”