Szívesen belehuppannál? Vesd be az ágyadat úgy, hogy dekoratív és rendezett legyen!

Szívesen belehuppannál? Vesd be az ágyadat úgy, hogy dekoratív és rendezett legyen!

Címlap / Otthon / Dekor / Szívesen belehuppannál? Vesd be az ágyadat úgy, hogy dekoratív és rendezett legyen!

Sokan nem fordítanak különösebb figyelmet az ágyuk bevetésére, hiszen a hálószoba a legtöbb lakásban eldugott és intim helyen van, ahova nem igazán téved be más a lakókon kívül. Érdemes azonban ügyelned rá, hogy dekoratív és rendezett legyen az otthonod ezen területe is, hiszen egészen más így lefeküdni esténként, mint a bevetetlen ágyba visszabújni egy húzós nap után.

Puha műszőrmék és plédek

Az aligha vitatható, hogy a jó ágynemű a lehető legpuhább – nos, ugyanez igaz a dekoratív kiegészítőkre is.

A pihe-puha plédekkel nem lehet melléfogni, alapkellékek az ágy bevetését illetően.

A látványt tekintve nem utolsó a hosszúszálú, jó minőségű műszőrme sem, amit akár az ágy sarkára is dobhatsz. Így kéznél lesz, ha szükség lenne rá, de egyben díszíti is a helyiséget.

Ha ezt a módszert választod, jó ötlet néhány olyan díszpárnát is beszerezned, ami színében és anyagában passzol a plédhez.

 

A takarókat tedd keresztbe

Az esztétikus bevetést sokszor akadályozza, hogy a takarót és a párnát nem sikerül láthatatlanul, vagy legalábbis szépen elrejteni.

Ha neked is ez a gondod, akkor próbáld meg beépíteni azokat is a kompozícióba!

Jó ötlet, ha a párnákat egymáshoz igazítod, felrázod és felállítod, a takarókat pedig keresztben átdobhatod az ágyon.

Hogy ne tűnjön hanyagnak az elrendezés, érdemes félbe, negyedbe hajtanod a takarókat, és persze egymás mellé rendezve tedd őket az ágyra.

 

Ti is a hatalmas takarókra voksoltok?

Már szinte önmagában a luxus érzetét kelti, ha egy hatalmas takaróval alszotok, ami adott esetben akár a földig is érhet.

Ha így is kényelmesen tudtok pihenni, akkor azzal máris megkönnyítitek a reggeli ágyazást: elég, ha a takarót eligazítjátok és visszahajtjátok.

Ami pedig a párnákat illeti, nem csak egymás elé halmozhatjátok, hanem akár egymásra is tehetitek őket.

Ezzel egyúttal külön is választhatjátok a díszpárnákat és azokat, amiken aludni szoktatok.

 

Ihlet a gyerekszobából

A gyerekszobában is érdemes figyelmet fordítani az ágyazásra, vagy ha te sem tudod magad mögött hagyni a gyerekkori énedet, néhány trükköt onnan is elleshetsz.

A mintás takarók és a vidám színek önmagukban is öltöztetnek, de a szépen visszahajtott takaró hatalmasat dob az összhatáson.

Sokat trükközhetsz ezen a ponton, ha olyan ágyneműhuzatot veszel, ami csak felül mintás, alul viszont egyszínű.

A párnák itt is egymás elé kerültek, viszont olyan különlegességek dobják fel az látványt, mint amilyenek a rojtok és az ananász formájú párna.

 

Trükközz a párnákkal!

A lehetőségek tárháza végtelen, ha a párnák elrendezéséről van szó, de valószínűleg te sem akarsz túl sokat bajlódni reggelente az ágyazással.

Ha gyorsan szeretnél látványos eredményt, akkor érdemes beruháznod néhány stabilabb, méretesebb párnára, amit akár fel is állíthatsz az ágyadon.

Ezzel eltakarod a kíváncsi tekintetek elől az alváshoz használt párnákat, és akár a takarót is bebújtathatod mögéjük.

Utóbbi persze az ágy végében is helyet kaphat és megspékelheted a kompozíciót egy különlegesebb formájú, pl. henger alakú díszpárnával.

 

Minimalista báj

Végül itt egy lehetőség azoknak, akik minimális időt szánnának csak az ágyazás művészetére, de azért szeretnének esztétikus összhatást.

Ebben az esetben az a legjobb, ha a párnákat a helyükön hagyod, és egy méretes takarót választasz az alváshoz, amit elegendő csak elsimítani felkelés után.

A fejtámlánál felállított díszpárnák elrejtik, amit el kell, a lábrésznél végigfutó keskeny pléd pedig a maga minimalista módján teszi bájosabbá ezt a hálószobát.

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!