Szilikon és bicepsz – Így befolyásolja a divat a női testet

Szilikon és bicepsz – Így befolyásolja a divat a női testet

Címlap / Életmód / Egészség / Szilikon és bicepsz – Így befolyásolja a divat a női testet

A divat befolyásolja életünket, küllemünket. Képesek vagyunk bármire annak érdekében, hogy a divatot a kommunikáció részeként használjuk. Információt adunk magunkról, azt, amit fontosnak tartunk. A divat egy önkifejezés. Ám jó másra is. Minden divatkorszaknak meg vannak sajátságai, melyek – szerencsétlen módon – örökre nyomot hagynak a testen, testben, szokásokban. Mivel a divatot inkább a nők követik, felismerhető, hogy mely korszakban volt fiatal a nő. Tehát kora nagyjából megjósolható. Hazudni pedig nem érdemes…

1980 és az egészség

Ekkor kezdtek az emberek – eleinte inkább csak a nők – az egészséges életmódra koncentrálni. Divatba jöttek a gyógyteák, ahogyan a sport is, annak is a testépítő szegmense.
Tehát, az ebben az időszakban „fiataloskodó” nők jellemzően és folyamatosan küzdenek súlyukkal, mintha a disznózsír és az étolaj tatamija lenne fejükben, miközben teát szürcsölgetnek, és meg-megakad szemük egy kidolgozottabb férfitesten

1985 és a szolárium évei

A barna bőr a fejekben maga az életvidám egészség.

Divatként kezdték a nők tömegesen pirítani magukat a szoláriumban, aminek az lett a következménye, hogy ez az a generáció, mely ráncosabb, mint a nagyanyja, és télen is olyan barna mintha egy más földrészről, sőt, más dimenzióból származna az illető.

Azóta ezeknek a nőknek a kapcsán kiderült, hogy a barnaság a legritkább esetben jelent jót, ám valami ködös oknál fogva ők mégis azt hiszik, hogy szexis az, ha a nőnek csak a szeme világít a sötétben.

1990 és az örökös felfázás időszaka

Ebben a pár évben volt nagy divat a köldököt télen-nyáron láttató top és a kis anyagigényű bugyi, azaz tanga. Szerencsére az evolúció nem tartotta feleslegesnek soha a két vesét, így szerencsésnek bizonyulnak az ezt a divatot követő nők. 

Feltéve, ha csak az egyik veséjük ment tropára a divat miatt.
Anyám urológián dolgozott, így hitelesnek volt mondható véleménye, miszerint a bolti vese nagyon drága dolog.

1995 és az implantoszauruszok korának kezdete

A szépségipar és plasztikai műtétek kívánalma ebben az időszakban kezdett igazán fellendülni. Hirtelen mindenkinek megváltozott a mellméretről való elképzelése. 

Szerencsére ebben az időszakban már a fotocellás ajtókból is több lett, így nem állt fenn annak folyamatos veszélye, hogy eme nők melle hirtelen ereszt le egy lengő ajtó becsapódásának kapcsán.
Két „híres mellű” celebünk is lett ennek a lehetőségnek a kapcsán: Zalatnay Sarolta és Terry Black.

2000 és az ábrázolás művészete

Ez az időszak a testnek, mint kommunikációs felületnek az időszaka volt. Megismerkedtünk a nonfiguratív fogalmával.

Mindenki úgy gondolta, hogy egyedi akar lenni, ki akar tűnni eszmeiségével, ezt pedig tetoválással akarta megoldani. 

Ám arra senki sem gondolt, hogy a mellére tetovált egyszarvúból a szoptatás után rövid úton szarvval rendelkező zsiráf lesz, vagy épp a vagányul karra tetovált kínai jelek miatt kimonót kell királylányos esküvői ruha helyett kölcsönözni, és az összhatás megőrzése érdekében a töltött káposzta helyett szusit tálalnak fel menüként az esküvőn.

2005 és a testékszer

Biztos vagyok abban, hogy senki orra nem esett még le egy orrpercing miatt, ahogy abban is biztos vagyok, hogy az orrkarika sem áll mindenkinek jól. Viszont a fültágítók már sok szabadelvűnél is kiverték a biztosítékot. 
Viszont nyertünk egy új, unaloműző társasjátékot, melynek szabálya a következő: az nyer, aki másik fülében levő tágítón többször keresztül tudja köpni a cseresznyemagot. Sajnos ez a játék csak nyáron játszható…

2010 a női bicepsz és a szemszárazság korszakának kezdete

Tudván azt, hogy egy női táskában – már elnézést, de – a [email protected]ól a repülőig minden megtalálható, tudható az is, hogy egy női táska, legyen az picuri avagy kisebb koffer, legalább két-három kilót nyom.
Ez és a szkander retikülök tükrében a mostani fiatal nőket az jellemzi, hogy egyik karjukon a bicepsz nagy és szálkás. Ehhez feszes, fényes lófarok is jár a fejtetőre, így nagy valószínűséggel ezek a nők sosem pislognak, ami köztudottan kiszárítja a szem szaruhártyáját.
Már csak egy kérdésem lenne: az ész mikor lesz divat?
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást