Ennyi ideig tart a tökéletes szex – A szakértő válaszol

Ennyi ideig tart a tökéletes szex – A szakértő  válaszol

Címlap / Szerelem / Szex / Ennyi ideig tart a tökéletes szex – A szakértő válaszol

Vannak olyan kérdések, amelyeken időnként mindannyian gondolkozunk– függetlenül attól, mennyire vagyunk elégedettek a szexuális életünkkel.

Persze, akinek több problémája akad a hálóban, az nyilván gyakrabban elbizonytalanodik, több mindent megkérdőjelez, mint az, aki elégedett. Az egyik legsűrűbben felmerülő kérdés az, hogy jók vagyunk-e az ágyban, vagy éppen mennyire „normális” a házaséletünk – így látja legalábbis a témát Jess Wilde, aki a brittek legismertebb „sexpertje”. 

Az emberek nagyon gyakran kíváncsiak arra, mennyi ideig ideális ha tart a szeretkezés. Jess szerint ez egy rendkívül tág témakör, ami megannyi tényezőtől függ. Kezdve azzal, mennyire érünk rá, hosszú és romantikus szeretkezésre vágyunk, vagy éppen egy vad gyorsmenetre. Elmondta, hogy az előjáték minden esetben meghosszabbítja a szeretkezéseket. Ezért is lehetetlen megbecsülni, vagy éppen megmondani a normális időtartamot ezen a téren.

Mindenkinek másra van szüksége. Van, aki fél-egy órát is áldoz az előjátékra, más már addigra teljesen készen áll, mire lekerül róla a ruha egy része.

Hozzátette, olyanok is vannak, akik már napokkal a szex előtt elkezdik a ráhangolódást, pl. szexi üzenetekkel készülnek a hétvégi nagy találkozásra.

Nincsenek tehát határozott szabályok arra vonatkozóan, hogy a szexnek meddig kell tartania, azon kívül, hogy addig, amíg az a résztvevők számára egyformán élvezetes marad. 

De mégis, mennyi az annyi?

A szex valójában átfogó fogalom, magában hordoz mindent a csókolózástól egészen a befejezésig, tehát az utójátékig. Ennek ellenére a szexet, a legtöbben kizárólag magára a behatolásra értik. E definíció szerint – és a témában végzett felmérések alapján – az ejakulációra általában körülbelül 5,5 perces behatolás után kerül sor. Ez persze teljesen egyénfüggő, ezt külön kiemeli Jess is. 

Az első behatolás és az ejakuláció közötti időtartam számos tényezőtől függhet. A pénisz egészségi állapotától, a nemi szervek érzékenységétől, a szexuális tapasztalatoktól és a megtanult viselkedéstől kezdve befolyással bír rá a behatolás során tapasztalt stimuláció típusa, valamint az is, hogy ezt a stimulációt bármilyen más mentális, vagy fizikai stimulációval kombinálják-e.

Jess szerint fontos megjegyezni, hogy a „hosszú szex ” nem feltétlenül jelent egyet a „jó szexszel”. Különösen nem akkor, ha a felek közül valaki már készen állna a befejezésre. Ezért is olyan lényeges a tiszta kommunikáció, ami nem csak együttlét előtt, hanem közben is nagyon sokan segít a kölcsönös örömszerzésben.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!