Miért a nő tehet a szex nélküli házasságról?

Miért a nő tehet a szex nélküli házasságról?

Címlap / Szerelem / Szex / Miért a nő tehet a szex nélküli házasságról? / 2. oldal

Ugyanígy hiba lenne a nőket felelőssé tenni, ha nem kívánják a szexet, miközben a partnerük nem okoz nekik kellő örömöt az együttlétek során. Ám hasonlóképpen a férfiak sem tehetnek arról, hogy a nők természetes vágya idővel nagyobb ütemben csökken, míg az ő vágyakozásuk ugyanazon a szinten marad.  

Van megoldás?

Ha nem is megoldás minden gondra, fejlődni természetesen lehetséges. A kutatók szerint több lépést kell megvizsgálnunk és figyelembe vennünk, ha javítanánk a szexuális életünkön:

A vitás helyzetek rendezése

Először is vegyük figyelembe, hogy a hétköznapi stressznek nagyon romboló hatása van. Egyértelmű, hogy vita, veszekedés, konfliktusok után nincs kedvünk ágyba bújni azzal, akinek a puszta jelenléte is idegesít minket. A kutatók szerint fontos tudatosítanunk, hogy a pszichológiai zavarok következtében elfordulunk a romantikától és a problémákra koncentrálunk.

Ezért úgy vélik, az egyik első lépés a boldog szexuális élet felé az, ha megpróbáljuk elsimítani a feszültséget a kapcsolatban.

Tehát sokat kommunikálunk és a veszekedések helyett legfeljebb az érdekeinket egyeztetjük, miközben megoldásokat keresünk. Ez a módszer működni fog, ugyanis a szexuális kezdeményezéshez egy tartós párkapcsolatban sokkal inkább pszichológiai, mint biológiai alapok szükségesek.

Igények kommunikálása

A második fontos lépés, hogy egyeztessük a szexuális igényeinket a hálószoba falain belül. Még csak kutatások sem kellenek hozzá (bár vannak és megerősítik ezt), hogy senki sem szeret kényszer alatt cselekedni. Ez nem csak a munkahelyünkre, hanem úgy általában a magánéletünkre, a szexualitásunkra is igaz. Nem túlságosan célravezető ágyba bújni a házastársunkkal azért, mert attól félünk, hogy elhagy, ha nem így teszünk. Bármelyikőtök is gyakorol nyomást a másikra a szex gyakoriságának növelése végett, az nem lesz hosszútávon célravezető.

Viszont, amíg nem beszéltek higgadtan, nyíltan erről, addig semmi sem garantálja, hogy ugyanazt fogjátok gondolni, tapasztalni. Lehet, hogy ami egyikőtöknek magától értetődő és problémának tekinthető, az a másikótoknak fel sem tűnik. Nem mindennek tulajdonítunk ugyanakkora jelentőséget, ezért fontos beszélni a szexuális életről. Persze nem csak akkor, ha úgy érezzük, már ott a gond.

Az intimitás növelése

Míg a kényszerítés nem vezet célra, addig az intimitás növelése nagyon is. A szakértők szerint a szex nem a hálószobában kezdődik, hanem sokkal előbb. Az előjáték ott van a kétértelmű megjegyzésekben, a célzásokban, a nap közben elcsent puszikban és az ölelésekben, a bókokban. Ha kifejezzük a vágyunkat, egyértelműsítjük a szándékunkat a házastársunk felé és megadjuk a módját a közeledésnek, akkor azzal nagyban növelhetjük az intimitást a kapcsolaton belül. A terapeuták szerint az ilyen gondos „előkészítés” közelebb hozza egymáshoz a páros tagjait, növeli a szexuális intimitás érzését és persze a vágyat is. 

Ha ezek a praktikák sem vezetnek célra, akkor viszont érdemes segítséget kérni, szexuálterapeuta és párterápia formájában. Ilyenkor valószínűleg mélyebben rejlő problémáról lehet szó, amit önállóan nem feltétlenül tudtok megtalálni, feloldani. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Rakovszky István
    2022.02.28., 12:06

    De Sok nő elhízik, mert nem ál le a zabálással, így az együttlétet a férje fájdalmas hasbarúgások sorozataként éli meg‼

    Válasz

Írj egy hozzászólást