Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Címlap / Szerelem / Szex / Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

A szakértő szerint az adatok egyértelműek. A legtöbb ember, aki alkalmanként beveti a különféle segédeszközöket, azok túlnyomórészt pozitív hatásokról és egyértelmű előnyökről számolnak be. 

A különféle eszközök és a szexuális játékok segíthetnek felfedezni a testedet és hozzájárulnak ahhoz, hogy új örömforrásokat találj magadon, valamint a párodon egyaránt. Elősegítik, hogy megvalósítsd a fantáziáidat sőt, abban is támogatást nyújthatnak, hogy kezeld a szexuális nehézségeidet. Pl. férfiak esetében az önkielégítésre készített eszközök az ejakulációs kontroll kialakításában játszhatnak szerepet. Nőknél éppen ellenkezőjét, a gyorsabban elérhető csúcspontot teszik lehetővé. 

Akkor mégis mi okozhat problémát?

Nagyon lényeges, hogy mindig csak a célra gyártott eszközöket használjátok és persze az is, hogy helyesen, biztonságosan vessétek be őket annak érdekében, hogy elkerüljétek a sérülésveszélyt. Utóbbi gyakoribb, mint gondolnád. A statisztikák mindig kiemelik, hogy a balesetek különösen jelentős részét nem a célra gyártott szexuális eszközök, hanem a különféle alternatívák okozzák. 

A Journal of Sex & Marital Therapy című folyóiratban megjelent tanulmány megpróbálta számszerűsíteni, milyen sérüléseket és milyen arányban okoznak a különféle szexuális játékok. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban 2000 és 2019 között a sürgősségi osztályra átlagosan 1250 ember került évente valamilyen szexuális játékszer alkalmazását követően, ráadásul az arány évről évre emelkedett. 

Mind a különféle vibrátorok, mind a dildók esetében a férfiak nagyobb valószínűséggel jelentkeztek sérülésekkel a kórházban, mint a nők. A sérülések pedig gyakrabban fordultak elő a fiatalabb felnőttek körében is (a sérülések a 20 évesek körében voltak a legmagasabbak), és egyre ritkábbak lettek az életkor előre haladtával. 

Womanizer Toys/unsplash.com

Gyakoriak a testen belül ragadt eszközök

A sérülések túlnyomó többsége az anális játékok okozták, de 18%-ban okozott gondot az is, hogy a vibrációs készülék bennragadt a hüvelyben. Azonban míg a hüvely egy „véges” terület, tehát a mélysége ujjal is elérhető, addig ez nem mondható el a beleinkről. Emiatt is különösen veszélyes ezen a területen olyan eszközt használni, ami méreténél fogva „elveszhet”, vagy bármilyen része bennmaradhat a testben.

Az orvosok kiemelik, hogy ilyen esetben haladéktalanul igénybe kell venni a szakértői ellátást, ugyanis akár életveszélyes helyzetet is okozhat egy ilyen, testen belül ragadt eszköz. (Függetlenül attól, hogy az adott segédeszköz a hüvelyben, vagy a végbélben található-e.)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást