Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Címlap / Szerelem / Szex / Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

A szakértő szerint az adatok egyértelműek. A legtöbb ember, aki alkalmanként beveti a különféle segédeszközöket, azok túlnyomórészt pozitív hatásokról és egyértelmű előnyökről számolnak be. 

A különféle eszközök és a szexuális játékok segíthetnek felfedezni a testedet és hozzájárulnak ahhoz, hogy új örömforrásokat találj magadon, valamint a párodon egyaránt. Elősegítik, hogy megvalósítsd a fantáziáidat sőt, abban is támogatást nyújthatnak, hogy kezeld a szexuális nehézségeidet. Pl. férfiak esetében az önkielégítésre készített eszközök az ejakulációs kontroll kialakításában játszhatnak szerepet. Nőknél éppen ellenkezőjét, a gyorsabban elérhető csúcspontot teszik lehetővé. 

Akkor mégis mi okozhat problémát?

Nagyon lényeges, hogy mindig csak a célra gyártott eszközöket használjátok és persze az is, hogy helyesen, biztonságosan vessétek be őket annak érdekében, hogy elkerüljétek a sérülésveszélyt. Utóbbi gyakoribb, mint gondolnád. A statisztikák mindig kiemelik, hogy a balesetek különösen jelentős részét nem a célra gyártott szexuális eszközök, hanem a különféle alternatívák okozzák. 

A Journal of Sex & Marital Therapy című folyóiratban megjelent tanulmány megpróbálta számszerűsíteni, milyen sérüléseket és milyen arányban okoznak a különféle szexuális játékok. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban 2000 és 2019 között a sürgősségi osztályra átlagosan 1250 ember került évente valamilyen szexuális játékszer alkalmazását követően, ráadásul az arány évről évre emelkedett. 

Mind a különféle vibrátorok, mind a dildók esetében a férfiak nagyobb valószínűséggel jelentkeztek sérülésekkel a kórházban, mint a nők. A sérülések pedig gyakrabban fordultak elő a fiatalabb felnőttek körében is (a sérülések a 20 évesek körében voltak a legmagasabbak), és egyre ritkábbak lettek az életkor előre haladtával. 

Womanizer Toys/unsplash.com

Gyakoriak a testen belül ragadt eszközök

A sérülések túlnyomó többsége az anális játékok okozták, de 18%-ban okozott gondot az is, hogy a vibrációs készülék bennragadt a hüvelyben. Azonban míg a hüvely egy „véges” terület, tehát a mélysége ujjal is elérhető, addig ez nem mondható el a beleinkről. Emiatt is különösen veszélyes ezen a területen olyan eszközt használni, ami méreténél fogva „elveszhet”, vagy bármilyen része bennmaradhat a testben.

Az orvosok kiemelik, hogy ilyen esetben haladéktalanul igénybe kell venni a szakértői ellátást, ugyanis akár életveszélyes helyzetet is okozhat egy ilyen, testen belül ragadt eszköz. (Függetlenül attól, hogy az adott segédeszköz a hüvelyben, vagy a végbélben található-e.)

Veszélyesek lehetnek a kiegészítők is

Az aprócska kiegészítők könnyen elvesznek a testben. Pl. sérülhetnek azok a vibrációs eszközök, amiket egy kábellel, madzaggal lehet kihúzni, vagy éppen irányítani, szabályozni. Ám még talán náluk is veszélyesebbek a kiálló részekkel rendelkező kiegészítők, amik sérüléseket okozhatnak az érzékeny nyálkahártyán. Ez – amellett, hogy vérzéssel, hegesedéssel járhat – fokozottan növeli a fertőzésveszélyt nem csupán helyileg, hanem az egész szervezetet tekintve.

Hasonlóan veszélyes és fokozott fertőzéskockázattal jár a higiénia mellőzése, aminek még a legenyhébb eredménye lehet egy elhúzódó hüvelyfertőzés. Az egészségügyi szakértők nem győzik hangsúlyozni, mennyire lényeges a szexuális segédeszközök alapos fertőtlenítése a használat előtt és után. Kiemelik, hogy egy alkalmon belül nem szabad ugyanazt az eszközt használni análisan, majd vaginálisan (legalábbis fertőtlenítés nélkül).

A publikált tanulmány nem vizsgálta részletekbe menően a szexuális sérüléseket, legalábbis abban az értelemben nem, hogy az egyes kiegészítők még milyen problémákat okozhatnak. Ide tartoznak pl. a különféle kötöző eszközök, vagy éppen maszkok. Ennek ellenére is egyértelműek az eredmények, amik azt mutatják, hogy a szexuális játékok során szerzett sérülések nem ritkák sőt, gyakorlatilag mindennaposnak tekinthetőek.

Ez pedig arra utal, hogy ezeknek a termékeknek a népszerűsége nő, ám az edukáció még elmaradt. A fogyasztóknak kellő gondossággal, odafigyelve kell eljárniuk a használatuk során. Továbbá fontos, hogy csakis bevizsgált, megfelelő használat mellett veszélytelennek tekinthető játékszereket válasszanak.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást