Alma alkat: 5 szett, ami bármikor jó választás az alakodhoz

Alma alkat: 5 szett, ami bármikor jó választás az alakodhoz

Címlap / Stílus / Divat / Alma alkat: 5 szett, ami bármikor jó választás az alakodhoz

Az alma alkat egyike a legkevésbé szerencsés testfelépítéseknek – legalábbis, ha az öltözékek összeállítását vesszük figyelembe.

Elsőre úgy tűnhet, szinte lehetetlen divatosan és izgalmasan öltöznie annak, akit ilyen alkattal áldott meg a sors. Azonban személyesen is ismerek több olyan nőt, akik alma alkatuk ellenére is kifejezetten csinosak – mutatok most öt szettet, amit rendszeresen magukra öltenek!

1. Izgalmas ruhák

Ha valakinek, akkor neked kifejezetten jól állnak az oversized, lengébb ruhák, amik jelenleg nagyon divatosak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Elég, ha felkapsz hozzájuk egy feszes cicanadrágo, vagy harisnyát, és már el is készültél. Ha a részletekre is figyelnél, akkor ehhez a szetthez nyugodtan felvehetsz egy csinos sálat, vagy egy hosszan lelógó nyakláncot, ami felteszi az i-re a pontot és optikailag még meg is nyújtja a testalkatodat.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

2. Mell alatt húzott blúzok

A felsőrészek közül neked a mell alatt húzott fazonok állnak igazán jól. Ez egyébként igaz a korábban említett ruhákra is: ha a melleid alatt vezetsz egy vékonyka övet, vagy olyan fazont választasz, ami ezen a területen ráncolt, a legjobbat hozhatod ki a testfelépítésedből.

Képek forrása: 1 / 2

Mivel neked a derékrészed nem karcsú, legalábbis nem az a legkarcsúbb a testeden, nem állnak jól a derékszabású fazonok. Ellenben – mivel az alma alkathoz általában telt idomok is társulnak – rajtad sokkal jobban mutatnak azok a felsők, amikkel kiemelheted formás melleidet. A mell alatt húzott blúzok egyébként optikailag magasabbnak is mutatnak, ami ugyancsak előnyös számodra.

Képek forrása: 1 / 2

3. Milyen nadrágot válassz?

Alma alkat esetén jellemző, hogy a csípő viszonylag keskeny, ennek ellenére ne ess abba a hibába, hogy csípőszabású nadrágokkal töltöd meg a gardróbodat. Leginkább azok a nadrágok fognak rajtad jól állni, amik egyenes szabásúak – nem is túl feszesek, de nem is túl bőszárúak.

Képek forrása: 1 / 2

Ha hosszított felsőt veszel fel, ami eltakarja a feneked nagy részét, akkor persze nyugodtan felvehetsz egy skinnyt, de egy klasszikus felső esetén jobban jársz, ha kevésbé szűk farmert veszel fel. Amennyiben feltűnően erős a felsőtested a lábaidhoz képest, bátran válassz mintás, élénk színű nadrágot, hiszen ezzel eltereled a kényes területről a figyelmet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

4. Varázsolj magadnak derekat!

Te is közelebb kerülhetsz az áhított homokóra formához, ha felveszel egy feszes cicanadrágot egy oversized, ejtett felsővel, majd jön a csavar: válassz hozzá derékszabású kiskabátot, kardigánt!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Lehet, hogy nem találsz olyat a boltban, ami tökéletesen illik hozzád, de ebben az esetben érdemes egyet csináltatnod, mert mindenki megjelenésével csodát tud tenni egy jól eltalált kardigán. Az övrészek nem feltétlenül előnyösek számodra, bár egy próbát érdemes tenned velük – azonban a trükkösen karcsúsított fazonok garantáltan jól mutatnak majd rajtad.

5. Vegyél fel bátran szoknyát!

Neked szinte mindig jobban állnak ezek a nőies darabok, mint a nadrágok. Célszerű az A-vonalú-, vagy az oldalt cipzáras ceruzaszoknyákkal próbát tenned. Jól állnak a pliszírozott szoknyák is, feltéve, hogy nem a derekadig, hanem a köldöködig érnek. Itt is igaz, amit a nadrágok esetében említettem: jól állnak neked a mintás, feltűnő színű szoknyák kevésbé élénk felsőkkel párosítva.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!