Nem szeretnél csokrot dobni az esküvődön? 5 + 1 kedves hagyomány helyette

Nem szeretnél csokrot dobni az esküvődön? 5 + 1 kedves hagyomány helyette

Címlap / Szerelem / Esküvő / Nem szeretnél csokrot dobni az esküvődön? 5 + 1 kedves hagyomány helyette

Megvolt a ceremónia, a menyasszony csokordobáshoz készülődik, hajadon barátnői pedig izgatottan toporognak és alig várják, hogy elkaphassák a repülő virágot. Vagy mégsem? Úgy tűnik, mégsem. Egy online esküvői magazin felmérése szerint a nők 81 százaléka szívesen kihagyná a csokordobást. Sokan ugyanis megalázónak érzik azt, hogy a szingli nőket összeterelik, hogy azért versengjenek, hogy ők legyenek a következők, akik házasodhatnak.

Sokak számára kínos az egész szituáció, és ha te is így gondolkozol és úgy döntesz, hogy nem szeretnél csokrot dobni az esküvődön, az alábbi öt kedves hagyomány remekül helyettesítheti.

Kapja az, akinek legközelebb esküvője lesz

Ha úgy döntesz, hogy nem szeretnéd egyedülálló barátnőidet csokordobással terhelni, akkor add oda annak a lánynak, akinek legközelebb lesz a menyegzője. Az átadás után megtapsolhatja vagy meggratulálhatja őket a vendégsereg és senki nem érzi magát kellemetlenül, senki nem lesz csalódott, hogy nem ő kapta el a csokrot.

A következő menyasszony használhatja csokrához a „dobócsokor” kis kiegészitőit, mint például gyöngyök, dísztűk, stb., és a következő házasulandó barátnőnek továbbadhatja. Így mindenki letudja a „kölcsön” tárgyat is esküvőjén és kedves hagyományt teremt a barátnők között. 

Add a legrégebb óta házas párnak!

Kedves gesztus, ha a menyasszonyi csokroddal a násznép legrégebben összeházasodott párját köszöntöd. Ezzel nemcsak azt idézed meg, hogy a te házasságod is sokáig tartson, hanem az idős párnak is nagy örömet szerzel. A menyasszonytánc előtt is kihívhatod őket az átadásra, garantáltan örülni fognak és biztos, hogy okoz majd néhány párás tekintetet is a vendégseregben.

halfpoint/depositphotos.com

Kapja meg egy számodra fontos személy

Az örömanyákat és a nagymamákat a ceremónia alatt megemlítjük és szülőköszöntő csokorral megköszönjük nekik a gondoskodást, azonban előfordulhat, hogy van olyan személy, akinek külön is meg szeretnél köszönni valamit.

Ezt megteheted, ha hálád jeléül megajándékozod a csokroddal. Ez a személy lehet egy kedves nagynéni, aki sokat jelent neked, vagy akár egy közeli barátnő, aki sokat segített az esküvői előkészületekben. Nem is kell feltétlenül az egész násznép előtt, külön is odaadhatod neki, értékelni fogja, főleg akkor, ha visszafogott személyiség. 

Dobd a gyerekeknek!

Az is előfordulhat, hogy nincs hajadon lány a vendégek között – vagy egyik barátnőd sem szeretne részt venni ebben a hagyományban – ilyenkor jópofa ötlet, ha a gyerekeket tereled össze és nekik dobod a csokrot, hiszen ők egészeb biztosan nagy lelkesedéssel vetődnek majd a virág után és erről kedves fotók is készülhetnek. 

Sonyachny/depositphotos.com

Egy elhunyt családtag sírjára…

Amennyiben meg szeretnél emlékezni egy olyan kedves közeli rokonról, aki nem érte meg a menyegzőt, akkor a ceremónia alatt szabadon hagyhatsz neki egy széket és a csokrot odahelyezheted. Amennyiben megoldható, úgy a sírjára is teheted a virágot, így az illető részese lehet esküvődnek akkor is, ha már sajnos nem lehet ott. 

Oldd meg viccesen!

Hallottam már leánycsapatról, akik „macskadobást” csináltak csokordobás helyett. Ez azt jelentette, hogy egy plüsscicát dobott el a menyasszony, mondván, aki elkapja, annak lesz a leghamarabb macskája. Az is jópofa ötlet, hogy a szingli lányok – vagy akár fiúk – találkoznak a bárban és csokor helyett egy felest „dobnak hátra”, mintegy megünnepelve, hogy mindannyian szinglik. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást