Mennyit szeretkezünk a statisztikák szerint? Meglepően jó az eredmény

Mennyit szeretkezünk a statisztikák szerint? Meglepően jó az eredmény

Címlap / Szerelem / Szex / Mennyit szeretkezünk a statisztikák szerint? Meglepően jó az eredmény

A hálószobai élet felpezsdítése a legjobb módja annak, hogy sokáig megtartsuk a parazsat a párkapcsolatunkban – legalábbis ez derül ki a legtöbb tanulmányból.

Sajnos azonban nagyon úgy fest, ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre nehezebb fenntartani az érdeklődést, az újdonság érzését, na és persze a jól megszokott hangulatot. De mégis mit takar a rendszeresség? Milyen sűrűn szeretkeznek a házaspárok?

Egy amerikai felmérésben 2000 amerikai felnőttet kérdeztek meg arról, milyen gyakran bújnak ágyba a házastársukkal, valamint mennyire fontos számukra a szex. 

Kiderült, hogy nagyon

Az amerikai kutatás szerint a párok többsége havonta 9 alkalommal szeretkezik, ami évente 108 alkalmat jelent, ez pedig nem kevés, hiszen heti 2-3 összebújást jelent különösen, ha esetleg figyelembe vesszük, hogy a nők a ciklusuk alatt ritkábban, vagy egyáltalán nem szeretkeznek.

Ami az időráfordítást illeti, már kicsit árnyaltabb a helyzet, mert a párok átlagosan heti 69 percet áldoznak erre a tevékenységre, ha tehát a 2-3 alkalmat vesszük alapul, akkor alkalmanként 23-34 percről beszélünk.

Ezt támasztja alá az is, hogy a megkérdezettek szerint sokkal nehezebb időt szakítani a párkapcsolatra, az együttlétekre: a kérdőívet kitöltők 60%-a úgy vélte, hogy szívesen bújna ágyba többször és tovább a partnerével, ha lenne erre lehetősége.

A felmérésből egyébként megtudhattuk azt is, hogy az átlag természetesen továbbra sem igaz mindenkire: 3% azt állította, hogy minden nap szexszel, azaz havonta legalább 30 alkalommal, míg 12% arról nyilatkozott, hogy már szerencsésnek érzi magát, ha havonta egyszer sort tud keríteni erre a fontos eseményre. 

Bevált praktika lehet a hely és az időpont egyeztetése

Ezek után már nem is csoda, hogy a válaszadók 50%-a mondta, bár tudja, hogy egyáltalán nem romantikus, muszáj pontos időt és helyet egyeztetnie a partnerével, mert másként nem tud sort keríteni ennyi együttlétre sem.

A tanulmány megállapította, hogy az átlagos párok havonta 6 alkalommal ütemezik be a szeretkezéseket, azaz beszélnek meg konkrét alkalmat és időpontot.

80% szerint ez eléggé illúzióromboló, de a maradék 20% úgy gondolta, így még inkább várja a nagy pillanatot. 

Ami az okokat illeti 36% szerint az elfoglaltság, munka miatt muszáj így tervezni, de 40% azt is jelölte, hogy a gyermekvállalás, a családalapítás végett kénytelenek előre megbeszélni a szex időpontját. A résztvevők negyede azonban ennél trükkösebb, 25% azt mondta, hogy több szexet tudott becsempészni az életébe, mióta előre megbeszéli a partnerével, mikor szeretne vele ágyba bújni. Ez utóbbi is azt mutatja, mennyit számít a kommunikáció egy pár szexuális életében.

Sokszor nem azért érkezik a másik féltől elutasítás, mert az illetőnek lehetetlen lenne meghozni a kedvét az együttléthez. Könnyen megeshet, hogy extra feladatokat vállalt el, más programot szervezett és – valljuk be – nőként még a szőrtelenítés hiánya is ok lehet. Azonban, ha mindkét fél előre tudja, „mire számíthat” a nap végén, akkor egészen más formában és hangulatban telik a nap. 

Ha pedig nem csak a mennyiség, hanem az időpont is érdekel: a nagy nap a szombat, az időpont pedig az este 10, ez volt a legnépszerűbb a megkérdezett párok esetében.

Felmérés: EdenFantasy

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!