Szerelem / Párkapcsolat

Szeret, nem szeret? Íme a bizonyíték, hogy a párod még mindig odavan érted

Már elmúlt a kezdeti lángolás, már megszoktátok egymást és zajlanak a hétköznapok – remélhetőleg boldogságban. Egy kapcsolatnak vagy házasságnak ezek az igazán nyugodt, meghitt periódusai – amelyek akár egy életen át tarthatnak – különlegesek és utánozhatatlanok. De mégis bekúszhat a fejedbe: vajon még mindig szeret? Ha bizonytalan vagy, segítünk, hogy kiderítsd!

A szemedbe néz

Az érzelmek bizonytalanná válásával egyre nehezebb őszintén, hosszan a másik szemébe nézni. Még ha igazán szeretné is leplezni, hogy már nem biztos a kapcsolatotokban, akkor is kiderülhet számodra, hogy valami nincs rendben, ha kerüli a szemkontaktust.

Amíg bármikor el tudtok veszni egymás tekintetében, addig nincs miért aggódnod.

Soha nem kínos a csend

Biztos tudod, milyen érzés az, amikor valakivel nem jó közösen hallgatni, mert közétek ékelődik valamilyen áthatolhatatlan fal. De ha szerencsés vagy, azt is tudod, milyen nagyszerű is lehet a csend valaki mellett, akivel egymásra vagytok hangolódva, és akivel szavak nélkül is megértitek egymást. Ha a pároddal akár órákat is el tudtok tölteni együtt úgy, hogy nem zavaró a csend, hanem teljesen természetes és kellemes állapot, akkor nem kell félned attól, hogy már nincs köztetek szerelem.

Kép forrása: unsplash.com

Bocsánatot kér

Sokszor buknak el kapcsolatok sértettségen, hiúságon és azon, hogy az egyik fél – vagy akár mindkettő – képtelen beismerni, ha hibázott és bocsánatot kérni. Fontos, hogy ne csak te, hanem ő is felismerje azt, ha nincs igaza és ne szégyellje bevallani, sőt tudjon tőled bocsánatot kérni, bármilyen apróságról is van szó. Ha úgy érzed, hogy a saját hiúsága nem engedi ezt, illetve ha nem képes kompromisszumot kötni, az intő jel lehet, hogy már nincs meg köztetek a szükséges harmónia és elkezdtetek eltávolodni egymástól.

Amíg bármilyen helyzetben van olyan bölcs és belátó, hogy meg tudja ezt tenni feléd, addig ne aggódj, biztosan szeret.

Átveszi tőled a feladatokat, amiket nem szeretsz

Természetes, hogy megosztjátok egymás között a házimunkát vagy az intéznivalókat, és biztos, hogy mindkettőtök esetében van olyan feladat, amit mindig a végére hagy, annyira nem szereti. Néha nem is kell több a szeretet kifejezéséhez, mint átvállalni a másiktól egy terhet, amivel megkönnyítjük az életét. Ha a párod megteszi ezt a kedvedért, az a szeretet egyik apró, de biztos megnyilvánulása.

Soha nem utal rá, hogy a kapcsolatotoknak egyszer vége lehet

Vannak olyan kapcsolatok – főleg fiatalkorunkban –, amelyeknél szinte kódolva van, hogy nem tartanak majd örökké, még akkor sem, ha a kezdeti lángoló szerelem idején azokról is hittük, hogy soha nem érnek véget.

Ha megvan az igazi, akkor szinte azonnal érzed majd, hogy ő az, akivel akár életed végéig is boldogan élhetnél és remélhetőleg ez a másik félnél is épp így van.

Akkor miért nem ad hangot folyamatosan az érzelmeinek? Talán nem az a fajta, de épp elég, ha egyszerűen érzed rajta, hogy fel sem merül benne a szakítás vagy a válás gondolata. Ha a legkomolyabb vita is úgy végződik, hogy meg tudjátok beszélni, és ha a legszélsőségesebb pillanatában sem ad hangot annak, hogy elválhatnak az útjaitok, akkor biztos lehetsz benne, hogy még mindig igazán szeret.