Szeret, nem szeret? Íme a bizonyíték, hogy a párod még mindig odavan érted

Szeret, nem szeret? Íme a bizonyíték, hogy a párod még mindig odavan érted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szeret, nem szeret? Íme a bizonyíték, hogy a párod még mindig odavan érted

Már elmúlt a kezdeti lángolás, már megszoktátok egymást és zajlanak a hétköznapok – remélhetőleg boldogságban. Egy kapcsolatnak vagy házasságnak ezek az igazán nyugodt, meghitt periódusai – amelyek akár egy életen át tarthatnak – különlegesek és utánozhatatlanok. De mégis bekúszhat a fejedbe: vajon még mindig szeret? Ha bizonytalan vagy, segítünk, hogy kiderítsd!

A szemedbe néz

Az érzelmek bizonytalanná válásával egyre nehezebb őszintén, hosszan a másik szemébe nézni. Még ha igazán szeretné is leplezni, hogy már nem biztos a kapcsolatotokban, akkor is kiderülhet számodra, hogy valami nincs rendben, ha kerüli a szemkontaktust.

Amíg bármikor el tudtok veszni egymás tekintetében, addig nincs miért aggódnod.

Soha nem kínos a csend

Biztos tudod, milyen érzés az, amikor valakivel nem jó közösen hallgatni, mert közétek ékelődik valamilyen áthatolhatatlan fal. De ha szerencsés vagy, azt is tudod, milyen nagyszerű is lehet a csend valaki mellett, akivel egymásra vagytok hangolódva, és akivel szavak nélkül is megértitek egymást. Ha a pároddal akár órákat is el tudtok tölteni együtt úgy, hogy nem zavaró a csend, hanem teljesen természetes és kellemes állapot, akkor nem kell félned attól, hogy már nincs köztetek szerelem.

Kép forrása: unsplash.com

Bocsánatot kér

Sokszor buknak el kapcsolatok sértettségen, hiúságon és azon, hogy az egyik fél – vagy akár mindkettő – képtelen beismerni, ha hibázott és bocsánatot kérni.

Fontos, hogy ne csak te, hanem ő is felismerje azt, ha nincs igaza és ne szégyellje bevallani, sőt tudjon tőled bocsánatot kérni, bármilyen apróságról is van szó. Ha úgy érzed, hogy a saját hiúsága nem engedi ezt, illetve ha nem képes kompromisszumot kötni, az intő jel lehet, hogy már nincs meg köztetek a szükséges harmónia és elkezdtetek eltávolodni egymástól.

Amíg bármilyen helyzetben van olyan bölcs és belátó, hogy meg tudja ezt tenni feléd, addig ne aggódj, biztosan szeret.

Átveszi tőled a feladatokat, amiket nem szeretsz

Természetes, hogy megosztjátok egymás között a házimunkát vagy az intéznivalókat, és biztos, hogy mindkettőtök esetében van olyan feladat, amit mindig a végére hagy, annyira nem szereti. Néha nem is kell több a szeretet kifejezéséhez, mint átvállalni a másiktól egy terhet, amivel megkönnyítjük az életét. Ha a párod megteszi ezt a kedvedért, az a szeretet egyik apró, de biztos megnyilvánulása.

Soha nem utal rá, hogy a kapcsolatotoknak egyszer vége lehet

Vannak olyan kapcsolatok – főleg fiatalkorunkban –, amelyeknél szinte kódolva van, hogy nem tartanak majd örökké, még akkor sem, ha a kezdeti lángoló szerelem idején azokról is hittük, hogy soha nem érnek véget.

Ha megvan az igazi, akkor szinte azonnal érzed majd, hogy ő az, akivel akár életed végéig is boldogan élhetnél és remélhetőleg ez a másik félnél is épp így van.

Akkor miért nem ad hangot folyamatosan az érzelmeinek? Talán nem az a fajta, de épp elég, ha egyszerűen érzed rajta, hogy fel sem merül benne a szakítás vagy a válás gondolata. Ha a legkomolyabb vita is úgy végződik, hogy meg tudjátok beszélni, és ha a legszélsőségesebb pillanatában sem ad hangot annak, hogy elválhatnak az útjaitok, akkor biztos lehetsz benne, hogy még mindig igazán szeret.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást