Visszautasít a pasi? 4 tanács, hogy könnyebben elfogadd

Nagy Niki
Írta: ,

A visszautasítás fáj – mindegy, hogy egy pasi, a barátaid, a főnököd teszi, nem kellemes, ha szembesülsz azzal, hogy nincs szükség rád, és valaki szívesebben élné az életét vagy végezné a munkáját nélküled. Az alábbiakban ahhoz adunk tippeket, hogyan vészelj át egy ilyen helyzetet minél kevesebb lelki sérüléssel, mert ez is lehetséges, csak meg kell tanulni kezelni a szituációt.

Értsd meg, hogy ez nem rólad szól!

Persze, egy szakítás idején fontos, hogy magadba nézz, és felismerd, te mit hibáztál – de az is ugyanolyan fontos, hogy megértsd, a visszautasítás nem rólad szól, hanem a másik személyről, aki eldöntötte, hogy nem szeretne tovább veled élni. Ez ellen te nem tehetsz semmit, ez pedig leveszi a válladról a terhet, hiszen innentől nem a te felelősséged megoldani a helyzetet. Persze ez általánosítás, és nem vonatkoztatható minden helyzetre, de összességében igaz: ha valaki visszautasít, az róla szól, és egyáltalán nem rólad.

Figyelj, hogyan fogalmazol a fejedben!

Mi vagyunk saját magunk legnagyobb ellenségei, és ez szinte minden szituációra igaz – gondolj bele, mennyi kritikát fogalmazol meg magadról minden egyes nap teljesen feleslegesen. Egy visszautasítási helyzetben figyelj arra, hogyan beszélsz magaddal: ne úgy fogalmazz, hogy rossz a humorod, inkább úgy, hogy a srác nem értette, és ne azt mondd, hogy nem voltál elég érdekes, hanem azt, hogy nem érdekelted eléggé. Ha átviszed a cselekvést az ő szintjére, azzal rengeteg önmarcangolástól szabadítod meg magad.