Ez a 10 idézet tökéletesen leírja a Bikák személyiségét

Ez a 10 idézet tökéletesen leírja a Bikák személyiségét

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ez a 10 idézet tökéletesen leírja a Bikák személyiségét

Nagyon ragaszkodóak, de kissé konzervatívak, utálják a változást, ellenben az egyszerűséget előnyben részesítik.

Hagyománytisztelet

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.”

– Jean Jaurés

„Ígérem, hogy sosem felejtem el, honnan jöttem.”

– LeBron James

A hagyománytisztelet fontos a Bikák számára: sokan fordulnak felmenőik, őseik felé, kíváncsian kutatják családfáikat, vagy éppen a régi szokásokat, rutinokat érzik teljesen magukénak.

Szerelem és hűség

„A hűség soha nem kényszer vagy elhatározás kérdése. Hűséget soha nem lehet ígérni. Vagy van, vagy nincs.”

– Ingmar Bergman

 „Én kívülről nagyon nyitottnak látszom, de a valóságban konokul zárkózott vagyok. (…) Amikor elfedem a valódi érzéseimet, az nem szerepjátszás, hanem védekezés. Magamat védem.”

– Csonka András

A Bikák nagyon hűségesek és kitartanak a szerelmük mellett egészen addig, amíg megkapják azt a törődést és figyelmet, ami szerintük elvárható. Bár könnyen megközelíthetőek, kedvesek és elragadóak tudnak lenni, valójában csak nagyon kevesen képesek arra, hogy igazán közel férkőzzenek egy Bika nőkhöz. Ennek oka gyakran az érzelmi bizonytalanságban keresendő: egyszerűen félnek, hogy teljesen kiadják magukat másoknak, hiszen mélyek és őszinték az érzelmeik.

Otthoni nyugalom

„Amikor biztonságban otthon vagy, vágysz egy kis kalandra. Kaland közben viszont gyakran szeretnél inkább otthon lenni, kényelemben és biztonságban.”

– Thornton Niven Wilder

„Ha az otthonomról álmodom, akkor mangófákról álmodom, és csendről és fűről.

És békéről. Ezt pedig senki nem veheti el tőlem.”

– Malála Júszafza

„A változtatáshoz szükséges energiát a lazítás szolgáltatja.”

– Sigmund Freud

A Bikák ragaszkodnak az otthonukhoz, szívesen veszik, ha kényelemben és a lehető legnagyobb rendben, luxusban élhetnek. Fontos számukra a négy fal nyugalma és mivel imádnak lustálkodni, sokszor leginkább az ágyból tervezgetik a nagy előrelépéseiket. 

Bench Acoounting/unsplash.com

Elvárások

 „Mindannyian bonyolultabbak vagyunk, mint régen. Úgy érzem, hogy sokkal igényesebbek és óvatosabbak lettünk. A nőknek és a férfiaknak egyaránt egyre magasabbak az elvárásaik, ez pedig néha túl nagy nyomást jelent, mivel nem mindig van meg minden a partneredben, amit szeretnél.”

– Jennifer Aniston

A Bika nőket hamar meg tudják hódítani azok a férfiak, akik kellően határozottak, irányító személyiségűek és látszólag is meg tudják adni azt a biztonságot, kényelmet, ami a Bikákat már önmagában is boldoggá teszi. Ekkor valósággal felragyognak, még a meglévőnél is odaadóbbak, igényesebbek lesznek – az más kérdés, hogy nagyon ritkán adódik olyan férfi az útjukba, aki meg is felel az előírt kritériumoknak. 

Kitartás

 „Ha magabiztosnak tűnsz, bármit meg tudsz csinálni – még akkor is, ha fogalmad sincs, mit teszel.”

– Jessica Alba

„A kis lépések összessége hatalmas ugrást eredményezhet.”

– Scott Kelly

A Bikák nagyon kitartóak, sokszor makacsul ragaszkodnak elképzeléseikhez még akkor is, ha azok beláthatóan nem igazán fognak működni. Nem tudják és nem is akarják feladni a terveiket, ezért többnyire így, vagy úgy, de célt érnek. Ez érdekes kettőséget mutat a személyiségükben, amivel egyébként maguk is gyakran küzdenek: vágynak a luxusra, a kényelemre, imádják az evilági élvezeteket, de közben képesek nagyon kitartóan és odaadóan tenni a céljaik érdekében. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást