Távolságtartóan viselkedik a párod? Ezek lehetnek az okok

Kerekes Vivien
Írta: ,
Távolságtartóan viselkedik a párod? Ezek lehetnek az okok

Kép forrása: speculatinglass.wordpress.com

Úgy érzed, az utóbbi időben egy kissé eltávolodtatok egymástól a pároddal? A beszélgetéseitek nagy része teljesen általános dolgokra korlátozódik, a közös programok pedig kimerülnek a kanapén fekvésben? Az érzelmi eltávolodás gyakori jelenség a párkapcsolatokban, és sokszor már csak akkor veszik észre a felek, ha a szakadék áthidalhatatlanná válik. Vannak olyan helyzetek, amikor a párod tehet erről, van, amikor te; épp ezért érdemes tudnod, mi az 5 leggyakoribb ok, ami miatt ez az elszigetelődés megjelenhet a kapcsolatodban!

A barátodnak egyedüllétre van szüksége Kép forrása: mrssamfabulous.tumblr.com

Sok kapcsolatban megesik (különösen ott, ahol már kisgyermekek is vannak), hogy a feleknek nem igazán jut idejük saját magukra. Vannak, akik úgy próbálnak egy kicsit egyedül lenni, hogy bekapcsolják a zenét a fülhallgatójukon, míg mások interneteznek, tévét néznek, vagy a telefonjukba temetkeznek.

Ha úgy gondolod, a párod ridegebb viselkedésének is ez lehet az oka, kérdezd meg tőle, szeretne-e esetleg egy kicsit több időt egyedül tölteni – és próbáljatok meg kitalálni néhány ötletet, ahogy ezt megvalósíthatja. Elvégre meg a legszerelmesebb időszakban is hasznos, ha olykor távol töltötök egy kis időt egymástól.

A párod stresszes, vagy szomorú Kép forrása: homotography.blogspot.hu

Az emberek gyakran reagálnak a lavinaként rájuk zúduló stresszre vagy érzelmi hullámvölgyekre azzal, hogy teljesen elzárkóznak másoktól.

Ha úgy látod, hogy a barátod életében magasak a stressz faktorok (akár a munkája, akár más családi okok miatt), nyugodtan kérdezd meg tőle, hogy érzi magát.

A legjobb, ha közösen próbáltok meg stressz-csökkentő programokkal előállni (egy rövidebb hétvégi kiruccanás is sokat segíthet) – ha viszont úgy látod, hogy már inkább a depresszió veszi át az uralmat a párod felett, mindenképp keressetek fel egy szakértőt!

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció