Ez a 4 személyiségjegy kell, hogy örökre együtt maradjatok

Szirák Viki
Írta: ,
Ez a 4 személyiségjegy kell, hogy örökre együtt maradjatok

Kép forrása: unsplash.com

Senki sem megy férjhez azzal a céllal, hogy majd 10, 15, vagy akár 30 év múlva elváljon, azonban az élet kiszámíthatatlan. Vannak házasságok, amelyek sajnos nem állják ki az idő próbáját, de szerencsére vannak pozitív példák is előttünk. Egy kutatás szerint pedig azok a párok, akikben megvan ez a négy tulajdonság, valószínűleg sosem válnak el!

Sokan azt hiszik, felelősségteljesnek lenni egy házasságban azt jelenti, hogy biztosítják a megfelelő életkörülményeket a családjuknak. Hogy beosztják az anyagiakat, figyelnek mindenki egészségére, tanulnak a gyerekekkel, és így tovább.

Ám a hosszan tartó, boldog párkapcsolatokért egy egészen más típusú felelősségvállalásra van szükség. Ha te és a párod is tisztában vagytok azzal, hogy a tetteiteknek következményei vannak, akkor az egy nagyon jó jel!

A boldog házaspárok ugyanis megértik, hogy ha tesznek valamit, az a másikra is hatással van, ezért igyekeznek a lehető legkisebb mértékben önzőnek lenni. Ők tudják, hogy a boldogságuk részben saját magukon múlik, és nem függhetnek egymástól, ezért meghagyják a másiknak a szabad teret.

Az énidő fontos, és tudják, hogy néha muszáj egy-két napot külön tölteni, hogy a találkozás örömét ismét átéljék.

Akármilyen beszélgetésre kerül sor, elképesztő építő ereje van annak, ha a felek pozitív hozzáállásúak és kedvesek egymással.

Ugyanis az, hogy miként válaszolsz a párod egyik ötletére vagy felvetésére, a kapcsolatotokat is befolyásolja.

Ha például előáll azzal, hogy felújíthatnátok a nappalit, és bedob pár ötletet, a legrosszabb, ha elutasító vagy vele, vagy esetleg közlöd, hogy butaságokat beszél.

A házasság szempontjából fontos, hogy mindkét fél egyenlőnek érezze magát, és ha lekicsinylően bántok egymással, azzal épp ennek az ellenkezőjét éritek el.

Ha viszont mindketten mindig kedvesen, pozitív kritikával viszonyultok egymáshoz, az megalapozza a hosszú házasságot.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!