Plátói szerelem – Mit tegyél, ha téged is utolért?

Gájász Enikő
Írta: , Frissítve:
Plátói szerelem – Mit tegyél, ha téged is utolért?

Kép forrása: India Earl Photography

Talán veled is megesett már, hogy belehabarodtál valakibe, akivel sosem beszéltél korábban, akit útban a munkahelyed felé, a buszon szoktál látni, vagy épp a kedvenc sorozatodban szerepel. Mindegy, hogy honnan ismered (pontosabban inkább nem ismered) őt, mégis intenzívek felé az érzéseid: fejben már pontosan felruháztad a neked tetsző tulajdonságokkal és szinte látod magad előtt, ahogy együtt éltek egy kertes házban a jövendőbeli gyerekeitekkel... Aztán néha-néha előbukkan racionális éned és rádöbbensz, hogy mindez csupán a képzeleted szüleménye. De miért keletkeznek az ilyen plátói szerelmek, és főleg, miért tűnnek ennyire fájóan valóságosnak?

A plátói szerelmek kialakulásának elsődleges oka az önbizalomhiány lehet. Hiszen mik az előnyei egy ilyen kvázi-kapcsolatnak azon kívül, hogy dalolsz az utcán, és ideig-óráig tényleg boldognak érzed magad? Nos, leginkább az, hogy a plátói szerelmed sohasem fog megbántani vagy megcsalni téged, szóval védve vagy a sérülésektől, cserébe pedig a tökéletes pasi oldalán is lehetsz, aki mindennél jobban szeret téged... persze szigorúan csak a gondolataidban.

De ne feledkezz meg arról, hogy ez csak vízió, és azon túl, hogy a negatív hatásokat kivédted, egy ilyen srác a valóságban sosem fog virágot küldeni sem, vagy együtt enni veled a szülinapi tortádból, és sajnos a karácsonyfa feldíszítésében sem segít majd.

Ezek a negatív aspektusai egy plátói szerelemnek, amiről azonban fontos tudni, hogy sohasem véletlenül keletkezik. Az ilyen érzéseket ugyanis nem magadnak gyártod, hanem szükségletet elégítenek ki; a kapcsolódás és az érzelmi világod szükségleteit. És valljuk be, amíg fájdalmas évődéssé nem válik az állapot, a plátói szerelmes meglehetősen boldog.