Figyeld az apró jeleket: megváltozik a viselkedése, ha elkezd a szakításon gondolkodni

Kovács Andrea
Írta: ,
Figyeld az apró jeleket: megváltozik a viselkedése, ha elkezd a szakításon gondolkodni

Kép forrása: philchester.com

A szakítás a legtöbb ember életében nem egyik pillanatról a másikra jön: általában hosszas agyalás, tervezgetés előzi meg, mielőtt az illető kimondaná, mit szeretne. Ekkor azonban már óhatatlanul megváltozik a viselkedése, hozzáállása, amikből te is könnyen észreveheted, mire készül.

Sajnos már nem tölti veled olyan szívesen az idejét, mint korábban, ezért nem akar részt venni a közös programokon sem. Akár olyan egyszerű időtöltésről is lehet szó, mint amilyen egy mozi, vagy egy kirándulás.

Ennek az az oka, hogy tart tőle, észreveszed, mit érez, min gondolkozik, és még nem érzi magát felkészültnek arra, hogy kitálaljon. Nyilván ő is tudja, hogy előbb-utóbb neked is feltűnik, mi a helyzet, ha kerül téged, de aktuálisan úgy véli, könnyebb titkolózni, ha nem vagytok édes kettesben.

Ez tulajdonképpen igaz is, bár semmit nem old meg. A probléma akkor szintén feltűnhet neked, ha mindezek mellett lehetetlen vele hosszabb távra tervezni. Például teljesen esélytelen, hogy lefoglaljatok egy nyaralást, vagy akár egy wellness hétvégét, esetleg igent mondjatok egy buli meghívásra, ami pár hét múlva esedékes.

Nem hajlandó kompromisszumot kötni Kép forrása: whowhatwear.co.uk

Minden párkapcsolat alapja a megértés, a közös nevezőre jutás, így a kompromisszumkészség. Ha ez nincs, akkor aligha tudtok előrejutni az életetekben, hiszen kizárt, hogy mindig mindenben 100%-ban egyetértsetek.

Persze nem is kell! De előrevetítheti a szomorú jövőt, ha a barátod meglehetősen hirtelen veszíti el ezt a fontos képességét.

Ragaszkodik ahhoz, amit a fejébe vett, nem hajlandó engedni, teljesen mindegy, hogy egészen hétköznapi dologról, vagy fontos döntésről van-e szó.

Ha mégis kicsikarod belőle a kompromisszumot (ami már alapjaiban véve is rossz), megsértődik, veszekedni kezd, és rád hárítja mindenért a felelősséget. Ellenállásával ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy elmérgesedjen köztetek a viszony.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv