A boldog párok 8 leggyakoribb szokása. Rátok is jellemző?

Kovács Andrea
Írta: ,
A boldog párok 8 leggyakoribb szokása. Rátok is jellemző?

Vajon mi lehet az oka annak, hogy míg egyes pároknál a kezdeti lelkesedés idővel alább hagy, mások pedig akár évekig, évtizedekig is meg tudják őrizni azt a boldogságot, amit a másik jelenléte a kapcsolat elején adott nekik? A Psychology Today közzétett egy listát a boldog párok leggyakoribb szokásairól, és azt javasolják, aki szeretne javítani a párkapcsolatán, az vegyen át belőle annyit, amennyit csak tud.

Büszkék a másikra

A boldog párok büszkék a partnerükre, és elégedettséggel tölti el őket, ha mások is együtt látják őket. Társaságban is gyakran fogják egymás kezét, karolják át egymást, vagy ülnek úgy, hogy összeérjen a térdük, ezzel is kifejezve a külvilág felé, hogy összetartoznak.

Ez nem csak biztonságérzetet kelt a másikban, de elégedettséggel is tölti el őket, hiszen a kapcsolatukat, a másik szerelmét sikernek érzik, amit szívesen mutatnak meg a környezetüknek.

„Legyen szép napod!”

A kutatók szerint a boldog párok minden egyes reggel, amikor elköszönnek egymástól, azt mondják, hogy szeretlek, vagy hogy legyen szép napod. Úgy vélik, ez az apró rituálé segít átvészelni a napindító stresszt, a közlekedést, a reggeli álmosságot vagy a pillanatot, amikor szembesülünk vele, mennyi teendő áll még előttünk.

Egy apró kedvesség sok plusz energiát ad, arra emlékeztet, hogy van egy fix, stabil dolog az életünkben, és ez boldogabbá tesz minket – a boldog kapcsolatnak pedig természetesen senki nem akar véget vetni.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató