A menyasszonyi ruha, amelyik a legjobban mutatna rajtad – Az alakodhoz mérve

Zabolai Margit
Írta: ,
A menyasszonyi ruha, amelyik a legjobban mutatna rajtad – Az alakodhoz mérve

A nagy napon mindenki a legjobb formáját szeretné megmutatni, és csodadiéták ide vagy oda, érdemes olyan ruhát választanod erre az alkalomra, ami tökéletesen illik a nagy napra. Összeszedtük a ruhaválasztás legfontosabb szabályait, és azt is megmutatjuk, milyen fazon állna neked a legjobban, hogy ne vessz el egyedül a fehér habos tüll-tengerben.

Gömbölyű vagyok – mit viseljek?

A homokóra alkat, a széles csípő, telt mellek és vékony derék minden nő álma, de a menyasszonyi ruhákkal vigyázni kell, mert könnyen túl sok lehet a jóból. Kerüld a testre simuló fazonokat, amik összenyomhatnak, mert ezekben nem nőiesnek, inkább molettnek fogsz tűnni.

A túl erős, feltűnő díszek is kerülendőek, mert csak nagyobbnak mutatják azt, aminek már éppen megfelelő a mérete. Válassz egyszerű vonalvezetésű, a test idomait követő, de nem szorosan tapadó ruhákat, egyszerű vállrésszel vagy keresztbe lapolással. Ezek pontosan ott hangsúlyoznak, ahol kell, és a nőies alakodat se többnek, se kevesebbnek nem mutatják, mint amilyen valójában is.

A képen: Leder Barbara ruha

Széles a csípőm – mit viseljek?

Akinek a csípője széles, a válla viszont keskeny, az inkább kerülje a testre simuló fazonokat, mert ezek csak még jobban kihangsúlyozzák az erősségeit, a sellőfazon pedig különösen kerülendő.

A klasszikus, báli ruhás fazonok a bő szoknyarésszel jól állnak neked, de bármilyen fazon előnyös, ami egyensúlyt teremt az alkatodban azzal, hogy a vállaidat hangsúlyozza egy érdekes dekoltázzsal vagy izgalmas díszítéssel.

A V-kivágás és a csónaknyak is jól fognak állni.

A képen: Dalaarna ruha

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján