Így készül a menyasszony - Szépítkező rutin a nagy napon

Zabolai Margit
Írta: ,
Így készül a menyasszony - Szépítkező rutin a nagy napon

Kép forrása: Scharfsinn/depositphotos

A nagy napon mindenki a legszebb arcát szeretné mutatni, amiben a smink segíthet, de akár az ellenséged is lehet. Az elkenődő, lefolyó, kirepedező festék ugyanis egyetlen arának sem áll jól, de tippjeinkkel tartós és gyönyörű menyasszonyi sminked lehet, nem csak a szertartás, de az egész lakodalom alatt is! (x)

Készítsd elő az arcbőröd!

A nagyobb kozmetikai kezeléseket az esküvő napjára már minden bizonnyal elvégeztetted, de még ezen a reggelen sem árt feltenni egy hidratáló pakolást. A bőr megfelelő nedvességtartalma lehet a kulcs ahhoz, hogy a sminked egész nap és egész este makulátlan maradjon. A krém felszívódása után hagyd legalább egy-két órát pihenni a bőrödet, mielőtt sminkelni kezdesz, és használj a bőrtípusodnak megfelelő primert, amitől nem csak egységesebb lesz az arcbőröd, de az alapozód is egyenletesebben oszlik el és tartósabb is marad.

Válassz parfümöt!

Tudományosan bizonyított tény, hogy egy illat képes megidézni egy emléket, egy hangulatot, egy érzést. Ne felejts el parfümöt használni az esküvődön, mert ettől nem csak romantikusabb hangulatba kerülsz, de te is és a párod is mindig erre a napra gondoltok majd, ha bármikor újra használod a különleges illatot. Érdemes egy vidám, mégis romantikus esszenciát választani – a Giorgio Armani Sì például egy luxus illat, a modern nőiesség, a természetes szépség és a szabadság érzése iránti hódolat. A parfüm bevezetésében először a fekete ribizli leveleinek érzéki jegyei érik el, melyek a virágba borult szívvel fonódnak össze. Itt csábító rózsa és virágzó frézia tónusai ölelik fátylukba, végül a vaníliába hajló jegyek édessé az összképet.

Gyönyörű szemek – egész nap

A menyasszonyi sminket mindenki máshogyan képzeli el, de egyvalami biztos: fiatalos, üde, friss megjelenést szeretnél, ehhez pedig a gyönyörű, sűrű pillák elengedhetetlenek. Fontos azonban, hogy mivel a sminkedet hosszú órákon keresztül fogod viselni, és eközben valószínűleg néhányszor el is pityeredsz, esetleg izzadni is fogsz, olyan szemfestéket válassz, ami vízálló, mégis kíméletes, így nem irritálja a szemedet és nem lesz tőle sem pandaszemed, sem fáradt tekinteted. A La Roche-Posay Respectissime Waterproof vízálló szempillaspirálja minden körülmények között a helyén marad, ugyanakkor kifejezetten érzékeny szemre ajánlott, így biztosan nem kezd el irritálni néhány óra viselet után sem.

Csókálló rúzs

Ahhoz, hogy a rúzs alatt az ajkaid ne repedezzenek ki, a sminked pedig tökéletes maradjon, használj vazelint, kókuszzsírt vagy sheavajat a leradírozott ajkaidon. Hagyd a krémet beivódni, majd szájceruzával kontúrozd körbe az ajkaidat, hogy megakadályozd a festék elmászását, végül ecsettel dolgozva vidd fel az ajkaidra a tartós rúzst, mert egy sokkal egyenletesebb fedést kapsz és biztos, hogy a kontúrvonalakon belül maradsz. Ha biztosra akarsz menni, használj rúzsfixáló port, és még a legszenvedélyesebb hitvesi csók sem mozdítja el a festéket az ajkaidról.

Válassz alkalomhoz illő színeket!

A sminked elkészítéséhez érdemes meghatározni egy alapszínt, és ebből az árnyalatból válogatni a különböző sminktermékeket. Van, aki a nagy napon is szereti az erősebb, drámaibb hatást, de a legtöbben a bájos rózsaszín vagy az előkelő arany színre esküsznek. Itt mindkét árnyalatban találsz olyan termékeket, amelyek kifejezetten esküvői sminkhez ajánlottak, mert nem csak jól mutatnak a bájos menyasszonyon, de az egész napos viseletet is bírják.