Szeptember 21-27.: Bringás reggeli, szezonzáró fesztiválok és a Word Press Photo is vár rád a héten

Szeptember 21-27.: Bringás reggeli, szezonzáró fesztiválok és a Word Press Photo is vár rád a héten

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szeptember 21-27.: Bringás reggeli, szezonzáró fesztiválok és a Word Press Photo is vár rád a héten

Minden visszaállt a régi kerékvágásba, immár tényleg elkezdődtek a dolgos hétköznapok, ugyanakkor, ha munka vagy iskola végeztél vágysz valami felfrissítő, szórakoztató kikapcsolódásra, akkor semmiképp sem kell szomorúan leszegned a fejed, hiszen rengeteg jó program van ezen a héten is!

HÉTFŐ – szeptember 21.

Hamupipőke mesejáték – Noir Színház 

A hercegnők világa mindig is rabul ejtett, esetleg van egy olyan kis rokonod, akinek biztosan mosolyt csalna az arcára C. Perrault ismert meséjének újabb színházi adaptációja? Akkor ne hagyd ki a Noir Színház előadását, melyet szeptember 21-én a Duna Palotában mutatnak be, ezt követően pedig több fővárosi és vidéki helyszínen is megtekinthető lesz majd. A varázslatos élmény garantált!

Maradjon Liget a Városliget

Meghatározott céllal rendeznek kiállítást és konferenciát a Városligetben, nevén nevezve, hogy maradjon Liget a Városliget, vagyis minden maradjon a régiben. Az ennek apropóján nyíló tárlat és megszervezett konferencia a Városliget múltját és jövőjét tárgyalja, ugyanakkor kitér arra is, hogy milyen lesz a környéken élő körülbelül fél millió ember élete a Liget nélkül.

KEDD – szeptember 22.

Kerékpárosklub Bringás Reggeli – Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub arra biztat bennünket, hogy a hidegebb idő beálltával se tegyük parlagra biciklinket, éppen ezért az Autómentes Napon bringásreggelit szervez az őszi-téli szezon indításának örömére. A Kerékpárosklub és partnerei országszerte több mint 40 helyen várják a munkába biciklizőket egy finom reggelivel, melyet önkénteseik és segítőik által valósítanak meg. A menü mindenhol más lesz, érdemes sietni, mert csak a készlet erejéig tart.

Mérő László – A kooperáció természete – Budapesti Corvinus Egyetem

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Mérő László óriási sikert arató előadássorozata az őszi félévben. Az előadások eddig lazán kapcsolódtak egymáshoz, azonban idén némi változást hoz az, hogy új témák is várhatóak. Az első előadás „A kooperáció természete” címmel lesz megtartva a Corvinus Lectures in Finance sorozat részeként.

SZERDA – szeptember 23.

HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok 2015 ősz – SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Nem igazán vagy képben azt illetően, hogy mi is számodra az ideális karrier-út vagy munkahely? Akkor mindenképpen a HVG Állásbörzén a helyed, ahol számtalan ingyenes tanácsadás (próbainterjú, CV tanácsadás) és karrierépítést támogató előadás vár rád, melyeket hazánk vezető cégei, és külföldi, oktatási vállalkozások adnak. Felsőoktatásban tanulókat, pályakezdőket, vagy tapasztalt diplomásokat egyaránt várnak, a részvétel ingyenes!

Budapest International Documentary Festival – Uránia Nemzeti Filmszínház

A másodjára megrendezett Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szeptember 23. és 27. között várja nézőit az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol rengeteg kreatív dokumentumfilmet tekinthetünk meg a világ minden tájáról. Érdemes a különböző vetítések között szemezgetni, ugyanakkor lehetőség nyílik csatlakozni a rendezőkkel való beszélgetésekhez is.

CSÜTÖRTÖK – szeptember 24.

Szemrevaló Filmfesztivál 2015 

2015. szeptember 24. és október 3. között a budapesti Művész moziban fut majd a SZEMREVALÓ, mely immár negyedik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát. A program hangsúlyosan foglalkozik a másság és a migráció kérdéseivel. Egy kisebb válogatást bemutatva ráadásul a program Szegeden, Debrecenben és Pécsett is látható lesz!

Serfőző Szezonzáró Sörfesztivál – Corvin Sétány

Szeptember 24. és 27. között a malátáért rajongók igazi ünnepet ülhetnek, hiszen a Serfőző Szezonzáró Sörfesztiválon a minőségi és közösségi sörözés élménye garantált számukra. A nagyüzemi sörgyárak kínálata, kézműves sörök és a sörkülönlegességek mellett pedig finom ételek is kaphatóak lesznek.

PÉNTEK – szeptember 25.

Word Press Photo 2015 – Néprajzi Múzeum

Ezen a napon nyílik meg az év fotós tárlata, a Word Press Photo, mely 60 éve segíti és támogatja a sajtó- és dokumentarista fotózást világszerte. A Budapesten 34 éve megrendezésre kerülő kiállítás minden alkalommal rádöbbenti látogatóit a világ más-más szegleteiben zajló eseményeire, melyek által új kontextusban értékelhetjük a hétköznapjainkat.

4. Slam Poetry OB – Előválogató – Ankert

A negyedik alkalommal megtartott Országos Slam Poetry Bajnokság előválogatóit az Ankertben tekinthetjük meg szeptember 25-től 27-ig. Napi két slam blokk várható, a délutáni és az esti blokkban is 25-25 fő versenyez. A megmérettetésre szánt szövegek mind saját szerzemények lesznek, zene, kellék használata tilos, a produkciókat pedig egy 4 fős szakmai zsűri fogja elbírálni, a nézőkkel kiegészülve.

SZOMBAT – szeptember 26.

Ráday Feszt – A Ráday utca hétvégéje

Szeptember 26-án és 27-én a Ráday utca újra megtelik zenével és kultúrával. A szervezők sajátos séta útvonalat kínálnak a látogatóknak, melyen gitár ünnep, terített asztalok, és divatbemutatók lesznek. A Nemzetközi Gitár Egyetemmel közösen a gitár zene ünnepét lehet itt megülni, a sztárvendég pedig Pusztai Antal lesz. 

Art Expo Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár – Dürer Rendezvényház

A szeptember 26-án és 27-én,a zuglói Dürer Rendezvényházban megrendezett kiállítás és vásár a hazai alkotókat és a művészetet hivatott támogatni. A két nap alatt határon innen és túli alkotók mutathatják be munkáikat, festők, grafikusok, szobrászok, fotósok színesítik be hétvégénket.

VASÁRNAP – szeptember 27.

Bartók Impressions – Fuga

A Fugában ezúttal Oláh Kálmán zongora Bartók-estjét hallgathatjuk meg. Magyar népdalok várnak a művész által feldolgozásra, az estén pedig énekével Váradi Zita fog közreműködni. Az esemény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, a jegyárnál így számos engedmény vár.

UH FEST 2015

Idén ősszel is, szeptember 27. és október 4. között egyhetes fesztivált szervez az UH Fest a város más-más klubjaiban és helyszínein. Előadások, beszélgetések, szemináriumok fogják többek között a program részét képezni, melyek többsége a Shape programmal együttműködésben jön létre. A zenehallgatás, a konceptuális hanginstalláció, az improvizált és megírt zene közötti kapcsolat, és az elektronikus zene egyaránt terítékre kerül, ugyanakkor számos hazai és külföldi fellépő várható.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!