Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből

Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből

Címlap / Életmód / Egészség / Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből

A székrekedés egy kín

Számos tényező hozzájárul a székrekedéshez, mint a testmozgás hiánya, a stressz, a rutintalan életvitel, vagy a gyógyszerek. De a legnagyobb problémát azok az ételek jelentik, amelyek elősegítik a nehézkes székelést. Íme egy teljes lista azokkal az élelmiszerekkel, amelyek székrekedést okoznak.

1. Vörös húsok, mint a marha- vagy sertéshúz

A legtöbb ember azért fogyaszt húst, mert remek az íze és mert fehérjét tartalmaz. De sajnos a sült vagy főtt hús semmilyen fehérjét nem tartalmaz. Ezen túl a szervezetnek több, mint 90 órára van szüksége, hogy a vörös húst legalább részben megeméssze.

2. Cukrászati termékek

A kalácsok, sütemények, kekszek, torták és egyáltalán minden cukros desszert magas zsír- és cukortartalommal rendelkezik. Ezen termékek fogyasztásával növeljük a krónikus székrekedés kockázatát. Tehát a legjobb elhagyni ezeket a feldolgozott desszerteket, mert valószínűleg „kínlódást” fognak okozni.

3. Tejtermékek

A tej, sajt, vaj és fagylalt magas zsír- és alacsony rosttartalmának köszönhetően elősegíti a székrekedés kialakulását, valamint növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Oldalak: 1 2 3

»

2 hozzászólás

 • janika
  2021.05.09., 19:44

  a “Nem megfelelő folyadék bevitel” mijóta élekmiszker? he

  a cik egy hüjesék ezek nemindeggyik okosz szégreketést
  a taly ináb mekhajtya a embert

  Válasz
 • Garten Garden
  2021.05.10., 00:04

  Tényleg komolyan gondolta a szerző amit ide leirt?Szerintem nem rendelkezik elég tudással,előbb tájékozódni kellett volna!

  Válasz

Írj egy hozzászólást