Stílus / Test

Ezért szárad ennyire a lábszár – és így lesz újra hidratált

Ezért szárad ennyire a lábszár – és így lesz újra hidratált

Borotválkozás közben

Ha nem megfelelően borotválkozunk, sajnos ezt a bőrünk is megérzi. Így nem véletlen, hogy ez is ott van a lábszárazság gyakori okai között! Szőrtelenítés közben ugyanis eltávolítjuk a bőrünk felületén lévő természetes olajakat, amelyek egyébként puhává és hidratálttá teszik a lábunkat, valamint apró, szemmel alig látható horzsolásokat okoznak.

Amikor nem használsz borotválkozás közben borotvahabot vagy gélt, az olajat sem pótolod, ami miatt a bőröd nem tud elég gyorsan regenerálódni. Hiába tűnik hatékonynak pusztán vízzel vagy tusfürdővel borotválkozni, a lábszárad akkor is gyorsan kiszárad tőle!

Borotválkozás utáni száraz bőr kezelése
PeopleImages/istockphoto.com

Ne hagyd ki a levezetést

A fürdés után, nap végén nagyon fontos lépés a testápoló használata, hogy biztosan ne legyen visszatérő a problémád! Ebben az esetben is fontos az összetevők listája. A legjobb mindig az, amelyik erősen hidratál, magas a vitamintartalma, és akár hialuronsavat is tartalmaz. Ez utóbbi segíti a bőröd nedvességtartalmának megfelelő működését, így nem veszít olyan gyorsan vizet télen sem.

Amennyiben a viszketés is komoly problémát jelent nálad, a megoldást egy hűsítő spray jelentheti, amit kifejezetten a bőr viszketésének enyhítésére fejlesztettek ki. A termékek beindítják a vérkeringést, és segítik a hidratálást, így egy ilyen szépségtermék tökéletes választás lesz a nap végére.

Hidratáló száraz bőrre
dmphoto/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást