Nem a szakítás fáj: az igazi csalódás az, hogy elveszíted mindazt, ami lehetett volna…

Nem a szakítás fáj: az igazi csalódás az, hogy elveszíted mindazt, ami lehetett volna…

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nem a szakítás fáj: az igazi csalódás az, hogy elveszíted mindazt, ami lehetett volna…

Hacsak nem tartozol a szerencsés kivételek közé, szinte biztos, hogy nem életed első szerelméhez mész majd hozzá, és éltek együtt boldogságban életetek végéig. Az emberek többsége ugyanis élete során legalább egy szakítást átél, és bár rengeteg tapasztalattal gazdagodik, az adott időszakban ez mindennél elviselhetetlenebbül fáj.

Nem telt el úgy nap az elmúlt években, hogy ne beszéltetek volna, és most mindennek vége. A férfi, akire nemrég még párodként tekintettél, kilépett a kapcsolatotokból, és ott hagyott téged a közös pillanatok emlékeivel. A barátnőid nem értik, miért visel meg ennyire ez a szakítás, hiszen az elmúlt hónapokban már nem jöttetek ki túl jól, és a szíved mélyén te is érezted, hogy a lezárás már nincs messze.

De most, ahogy ott ülsz, egyedül a szobádban, egyszerűen nem tudsz kiszakadni a búskomorság felhőjéből. Mert bár tényleg hiányzik az exed, a szakításotok során nem csak őt veszítetted el, hanemminden gondolatot és elképzelést, amit a közös jövőtökkel kapcsolatban megálmodtál.

Nem a szakítás fáj: az igazi csalódás az, hogy elveszíted mindazt, ami lehetett volna...Egy szakítás attól igazán elviselhetetlen, hogy minden jövőbeli álmod szertefoszlik

Rengeteget dolgoztál a kapcsolatotokért, és sok csodás emléket őrzöl a szívedben, amelyek még fájdalmasabbak most, hogy tudod, mindennek vége. Hogy a jövőben nem házasodtok össze, nem lesznek gyerekeitek; minden, amit korábban már elképzeltél, nevetségesnek tűnik, és kicsit mérges is vagy magadra, hogy ilyen tévhitekbe ringattad magad. Ez az igazi szívfájdalom, és ez az, amit a kívülállók sosem fognak átérezni. Ők talán tényleg tisztábban látják a helyzetet, és tudják, hogy nem passzoltatok össze, de a gondolataidat csakis te ismered. Ez az oka annak, hogy egy igazi szakításból csak hosszú idő elteltével lehet maximálisan talpra állni.

Amit viszont sosem szabad felejtened, hogy a szép emlékeidhez ragaszkodhatsz, de a jövőbeli elképzeléseidhez nem. Mert azok sosem voltak valósak, és nem is lesznek azok. Olyan ez, mintha lenne egy képzeletbeli barátod, akit nem akarsz elengedni, holott valójában soha nem is létezett. Igen, egy ilyen szakításból nehéz lesz felállni, és sajnos arra is fel kell készülnöd, hogy néhány jobb nap után sokkal rosszabbak is következnek. De apránként, a saját tempódban menni fog. És elérkezik az a nap, amikor úgy kelsz fel, hogy te magad is elhiszed végre: bár a korábbi álmaid nem teljesültek, attól még igenis csodálatos dolgok várnak rád. A szíved nem fog örökké fájni, az életed pedig épp amiatt olyan izgalmas, hogy sosem tudhatod előre, mi következik!

Az első komoly szakítás mindennél rosszabb, de cserébe több tapasztalattal gazdagít, mint bármi más.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!