Minél tovább tart egy párkapcsolat, annál kisebb az esélye a szakításnak?

Minél tovább tart egy párkapcsolat, annál kisebb az esélye a szakításnak?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Minél tovább tart egy párkapcsolat, annál kisebb az esélye a szakításnak?

A múlton rágódni felesleges dolog, hogy mi miért történt meg, vagy azon, hogy hogyan tudtuk volna megváltoztatni a történéseket. De azt megtehetjük, hogy a múltbéli tanulságokat használjuk fel arra, hogy a következő párkapcsolatunkban tudásként kamatoztassuk.

Ebben segítségünkre lehet egy kutatás, Michael Rosenfeld végzett 2009-ben Amerikában. Több ezer azonos és eltérő nemű, házas és nem házas párt vizsgált meg a tanulmányában, hogy az idő múlásával nő vagy csökken a szakítás esélye a párkapcsolatokban.

Kevesebb, mint egy éve tartó kapcsolatok

Amikor megtalál minket a szerelem és kialakul a párkapcsolat, az én és te helyett, alakot ölt a mi fogalma. Hajlamosak vagyunk, kicsit „megvakulni” és nem úgy látni a dolgokat, mint ahogyan azok vannak. Ebben a szimbiózisban töltjük a mindennapokat, reménykedve, hogy így marad ez a felhő nélküli állapot. Aztán megváltozunk mi és a párunk is, és elkezdjük látni egymás hibáit.

Ha nem tudunk tovább lépni és elfogadni olyannak amilyen, könnyen szakításhoz vezethet. A kutatásból kiderült, hogy azok a párok, akik két hónapja vannak együtt, és nem házasok, kisebb a valószínűsége, hogy a következő évben is együtt maradnak. Nem mennek át azokon a fázisokon, akadályokon, amik jobban összekovácsolhatná őket. Inkább feladják, és a szakítást választják, bízva abban, hogy a következő kapcsolat majd tartalmasabb lesz. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást