Szakértői tippek a csábító, hosszú szempillákért

Szakértői tippek a csábító, hosszú szempillákért

Címlap / Stílus / Arc / Szakértői tippek a csábító, hosszú szempillákért

A szempillaspirál valószínűleg a legalapvetőbb kelléke egy női táska tartalmának. Fogalmazhatnám úgy is, hogy még annak is akad a polcán egy spirál, aki nem is szokta magát rendszeresen sminkelni. Ha egy dolgot kellene kiválasztanom a sminkes ládámból, amit magammal vihetek, az biztosan a szempillaspirálom lenne. 

Ez a pici kis termék kinyitja, csábítóbbá varázsolja a tekintetet, dúsabbá teszi a pillákat, és nem mellesleg, még fiatalít is! Maga a főnyeremény!

Tudnivalók és tippek a szempillaspirálokról

– Felbontás után általában 3 hónap a szavatossági idejük, nálam 2 hónap után ki is szokott fogyni. Még ha fog is, évekig azért ne használjuk őket,.

– Másokkal se közösködjünk (még barátnőkkel sem), és ne próbáljuk ki a drogériákban a tesztelésre szánt mintákat sem… ki tudja, hogy hányan használták. A legfontosabb, hogy vigyázzunk a szemünkre, és kerüljünk el minden fertőzési lehetőséget!

– Nem az a megfelelő használata a spirálozásnak, ha „ki-be pumpáló” mozdulatokkal vesszük fel az anyagot a tégelyből a kefére. Ezzel csak levegő kerül a tubusba és hamarabb fog kiszáradni. 

– Kéthetente, használat előtt töröljük át a kefét egy papírzsebkendővel, így friss anyag kerül a következő használat előtt a szempilláinkra.

– Ha kicsi, mélyen ülő szemeid vannak, akkor a kisebb kefével rendelkező spirál lesz a legjobb választás. Ugyanez mondható el a rövid pillákkal rendelkező hölgyekről is.

– Mindig a szempilla tövénél kezdd a spirálozást, és apró jobbra-balra mozdulatokkal vidd fel az anyagot a pillákra. Azt, hogy kintről befelé vagy bentről kifelé kezded el a festés, teljesen rád van bízva. 

– Ha minél igézőbb pillantásra vágysz, akkor két réteg festéket vigyél fel a pilláidra. Az első réteg felvitele után várj 1-2 percet, majd utána kezd el felvinni a második réteget.

– Ha összeragadtak a szempilláid, fésüld ki azokat egy pilla fésűvel. Erre a célra egy régi spirál megtisztított keféje is jó választás lehet.

– Ahhoz, hogy elkerüljük a felső szemhéjra a festék száradás előtti felpislogását, vegyél a kezedbe egy tükröt, majd nézz lefelé a tükörbe, és úgy spirálozz. De ha már megvan a már jól bevált praktikád, akkor csináld aszerint!

– Általában a szempillák egyik oldalát festjük csak be, de ha még csábítóbb tekintetet szeretnél, fess egy réteget a felső pillasor fenti oldalára is!

Vízállót vagy simát használjunk?

Kizárólag akkor használjunk vízálló spirált, ha vízközelbe megyünk, vagy ha egy hosszú nyári napnak nézünk elébe.

Egy jó minőségű, nem vízálló spirál is tökéletesen fog tartani nap végéig. Arra azért figyeljünk, ha mégis vízálló spirált választunk, azt csakis olajos szemfesték-lemosóval tudjuk eltávolítani a pilláinkról.

A kefék fajtái

A pici kefék sokkal precízebb munkát biztosítanak, őket a kicsi, mélyen ülő szemmel rendelkező hölgyek válasszák. 

Léteznek szilikonos fejjel ellátott spirál végek, az ő tulajdonságuk az, hogy gyönyörűen elválasztják a szempillákat egymástól. Velük biztosan nem lesz „pókláb” effektus, azaz összeragadt pillák.  

Léteznek ívelt, gömb alakú kefék is, velük a pillák teljes felületét jól be tudjuk festeni. Ezen kívül, számtalan szempillaspirál vég létezik, a márkák mindig újítanak, csak győzzük őket nyomon követni. Elismerem, tényleg el lehet veszni a spirálok rengetegjében!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást