Arc / Stílus

6+1 tipp a gyönyörű, dús szempillákért – Göndörítő és spirál trükkök

6+1 tipp a gyönyörű, dús szempillákért – Göndörítő és spirál trükkök

Az ívelt, dús és hosszú szempillák már egy natúr smink részeként is feldobják az egész arcot, egy alkalmi smink esetén pedig kötelező koronaként kerülnek az arcra. Egy jó szempillaspirállal már nem nagyon lehet mellélőni, és a profik által olyannyira kedvelt szempillgöndörítők is egyre népszerűbbek itthon, de azért mutatunk néhány trükköt, amivel még jobban kiemelheted a pilláid szépségét.

Egy meleg érintés

Ahogyan a hajad, úgy a pilláid esetében is igaz, hogy a meleg formázó alaposabb és tartósabb munkát végez. 

Persze, a szempillagöndörítőt azért nem kell felforrósítanod, hiszen egyrészt nagyon csúnya sérüléseket okozhatnál magadnak, másrészt a szempillák jóval vékonyabbak és könnyebben formázhatóbbak a hajszálaknál. 
Elég, ha használat előtt a formázót egy gyors mozdulattal átfuttatod a forró vízsugár alatt. Nem kell ott tartanod, éppen csak érintsd hozzá, és már formázhatod is a pilláidat!

Cseréld le a fejeket!

Egy jó minőségű göndörítő önmagában is csodát tesz a pilláiddal, de talán már észrevetted, hogy a kis szerkezetek hatása egy idő után mintha nem lenne olyan látványos, mint az első használatkor. 

Ennek oka, hogy a fejekben található kis párnácskák idővel elhasználódhatnak, megtörhetnek, és már nem olyan ívben göndörítik a pillákat.
Ha egy drágább formázóra ruháztál be, akkor természetesen nem éri meg az egészet lecserélni, de 3-6 havonta a kis párnák helyére érdemes újakat rakni.

Csavard duplán!

Még tartósabbak és drámaibbak lesznek a pilláid, ha a szempillagöndörítőt két fázisban használod: először formázd a pilláidat a szokásos módon, úgy, hogy a formázót teljesen lefelé, az arcoddal párhuzamosan tartod. 

A következő lépésként helyezd a göndörítőt egy picit közelebb a szempilláid végéhez, és ezúttal néhány másodpercig úgy tartsd rajtuk a göndörítőt, hogy az arcoddal merőleges legyen. A két irányba formázott pillák nem csak tovább őrzik meg a formájukat, de hosszabbnak is látszanak.

Fésüld át!

Ahogyan már említettük, egy jó szempillaspirál csodákra képes, de csak akkor, ha a pilláid nem csomósak, szépen elválnak egymástól, és tiszták, amikor felviszed rájuk a festéket. Mielőtt egyáltalán hozzáfognál a pillák formázásához és festéséhez, fésüld át őket. 

Erre a célra tökéletesen megfelel egy régi, már nem használt szempillaspirál, amit sminklemosóval megtöltött pohárkába áztatva tökéletesen megtisztíthatsz.

A kevesebb több

Akárcsak a körömlakk, a szempillaspirál esetében is igaz, hogy az eredmény szebb lesz, ha egy vastag helyett több vékony réteget alkalmazol. 

Miután kihúztad a spirált a tubusból, óvatosan futtasd végig egy zsebkendőn, majd nem túl erősen nyomva vidd fel a festéket a pilláidra. Várj, amíg tökéletesen megszáradnak, ekkor jöhet a második réteg.

+1 tipp a spórolásért is

A jó szempillaspirál a szép szemsmink kulcsa, ezeknek azonban többnyire megkérik az árát. Úgyhogy nem árt, ha mindent megteszel, hogy a festékek ne száradjanak ki egy hónapon belül
Hogy ezt megelőzd, a spirállal sose pumpáld a tubust, inkább óvatos, körkörös mozdulatokkal szedd fel a festéket a kefére, így nem juttatsz fölösleges levegőt a tégelybe.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást