Otthon / Szórakozás

Szabadulószobák Éjszakája 2016 – Íme 5 helyszín, amit mindenképp vegyetek fel a listára

Szabadulószobák Éjszakája 2016 – Íme 5 helyszín, amit mindenképp vegyetek fel a listára

Manapság az a megszokott, hogy a valóság elemeit átvezetik a digitális térbe, de szerencsére ennek a fordítottja is megtörténik néha. Szinte hihetetlen, de az online kijutós játékok realizált változata, a szabadulószoba egy magyar találmány, ami kis hazánkból indult világhódító útjára. Idén október 28-án ünnepeljük Szabadulószobák Éjszakáját, melynek keretében te is kipróbálhatsz akár több ilyen helyszínt is egy éjszaka alatt, méghozzá kedvezményesen. Ennek apropóján összegyűjtöttük neked a mi kedvenceinket!

Sweet Escape – A legbájosabb

Mézeskalácsházak, bűvös torony, királylányok – igazi mesés szabadulószobákat kínál a Sweet Escape Budapesten, ahol nem csak barátokkal, de a családoddal is remekül érezheted magad.

Választhattok olyan játékot, ahol a gonosz boszorkány karmaiból kell megmenekülnötök, olyat, ahol a királylányt kell megmentenetek, de olyat is, ahol a Vadnyugaton cowboy-ként kell visszaszereznetek az elrabolt dollárokat, akár egy szuper westernben.

A Sweet Escape különlegessége, hogy a belváros legnagyobb szabadulószobája is náluk van, ahol akár 50 fő is játszhat egyszerre.

PániQ-Szoba – A legelső

A világ első live escape game szobái közé tartozik a budapesti PániQ-Szoba, amely egy garázsvállalkozásból nőtte ki magát: Budapesten immár 8, míg Győrben 2 szobát működtetnek.

Filmrajongók számára az egyik legjobb választás ez a szabadulós játék, hiszen Fűrész, X-akták, Sherlock, Lost és Hitchcock szobájuk is van, de akár egy veszélyes fotós sötétkamrájából is menekülhettek.

Ha olyan kijutós játékot keresel, ahol garantáltan borzongani fogsz, akkor jól jársz, ha náluk keresgélsz.

Scavenger Escape – A legkalandosabb

A Scavenger Escape szobáit kisebb csoportoknak hozták létre, a budapesti termekben ugyanis 2-6 játékos tud egyszerre játszani.

Ha szereted az akciódús kalandfilmeket, a rejtvényeket és az agyafúrt megoldásokat, akkor az ő játékaikat neked találták ki. Náluk részt vehetsz egy egyiptomi kalandon, ahol egy bazárból kell kijutnod, és megfejtened a titkos üzenetet, egy trükkös műgyűjtő villájában Mozart ellopott, befejezetlen mesterműve után kutathatsz, míg a rejtélyes rendelőben az őrült zseni tervét akadályozhatod meg, hogy megfertőzze a világot egy halálos vírussal.

Ha a találékonyságod az egyik legnagyobb erősséged, akkor ezt a helyet ajánljuk neked.

Mystique Room – A leglátványosabb

Igazi krimibe illő rejtélyek a Mystique Room szobáiban: elkalandozhatsz az ősi Japánba, ahol egy gyilkosság áll a középpontban, egy egyiptomi sírkamrába, ahol a kalandfilmek régészeihez illő módon kell nyomoznod, egy középkori katedrálisba, ahol egy botrány forog kockán, vagy akár a világűrbe, legújabb Cosmos szobájukkal.

A Mystique Room az egyiptomi szabadulós játékával kezdte a pályafutását, ami mára annyira népszerűvé vált, hogy kettő teljesen egyforma szobát építettek, így ha olyan játékot keresel, ahol akár két csapatban egyszerre versenyezhettek, akkor ezt a helyet ajánljuk neked!

Rejtélyek Városa – A szabadtéri

A Rejtélyek Háza szabadulószobákkal indult, és közben városnéző túrákat is szerveztek, ez adta az ötletet a szabadulós játékok egy új szintre emeléséhez, ahol a szobából kijutva a városban folytathatjátok a nyomozást, azaz a Rejtélyek Városában.

A játékokat Budapesten, Győrben, Esztergomban és Debrecenben is játszhatjátok, részt vehettek a városi játékon, a Hotel Krimin vagy akár egy rejtélyekkel teli vacsorán is.

Ha már gyakorlott szabadulószobás vagy, akkor ajánljuk neked a Rejtélyek Városát, hogy megismerj egy teljesen új játékot is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást