Kikapcsolódás / Szórakozás / Utazás

Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Mivel a strandok látogathatóságát a víztisztaság, az esetleges vízmagasság vagy más, előre nem látható körülmények befolyásolhatják, indulás előtt mindig érdeklődj ezekről a helyi önkormányzat honlapján. Bár a szabadstrandok úgy vannak kialakítva, hogy biztonsággal használhatóak legyenek, ne feledd, hogy élővízzel van dolgod. Vannak benne állatok, lehetnek váratlanul gödrök, mélyedések, és a sodrás és jóval erősebb, mint gondolnád. Ezeket tartsd észben, és mindig körültekintően, biztonságosan strandolj!

Nagymarosi strand

A Nyugati pályaudvarról vonattal is jól megközelíthető, hiszen a vasútállomástól csak néhány percet kell sétálni ezen a festői kis településen. Éppen annyit, hogy ráhangolódj a Dunakanyar egyik legszebb településének légkörére, és magad mögött hagyd a városi rohanást. A parton az árnyas, füves részen szuper játszótér és büfék, valamint például a kiváló Piknik Manufaktúra nevű hely várnak. A pazar visegrádi panorámában pedig egész nap gyönyörködhetsz. A füves sétányról lépcső vezet le a homokos Duna-partra, ahol a víz ugyan rövid sétálás után már gyorsan mélyül, a szélén viszont sekély, ezért kisgyerekkel is ideális a pancsolásra, dagonyázásra, homokvárépítésre.

Dunakeszi szabadstrand

A Liget utcában található, 250 méteres partszakasz árnyas fáival egész nyáron várja a hűsölni, felfrissülni vágyókat. Bár a vasút- vagy buszmegállótól kicsit gyalogolni kell, akár tömegközlekedéssel sem elvetemült ötlet felkeresni a kavicsos, gyorsan mélyülő strandot. A parton játszótér és büfé is élvezetesebbé teszik a pihenést. A strand és a kiépített környezet viszonylag új, hiszen a 2017-es szezonban adták csak át, de gyorsan népszerű lett nem csak a helyiek körében, de a fővárosból is sokan látogatnak ide.

⛱ #beachday #dunakeszi

No Description

Postás Strand, Szentendre

Szentendrén valószínűleg mindig is megmártóztak a Dunában az itt élők, ám a Postás Strand az első olyan szabadstrand a városban, ahol ezt legálisan is meg lehet tenni. A parton van öltöző, zuhanyzó és ivócsap is, de játszótér, futballpálya és teniszpálya is segít, hogy ne csak a vízben várjon kikapcsolódás. A 300 méteres partszakasz többnyire napfényes, az árnyék viszonylag kevés a homokos talajon, a víz gyorsan mélyül. A strand egyébként a ’60-as, ’70-es években élte a fénykorát, majd sokáig hanyatlott, és végül 2016-ban adták át ismét a fürdőzni vágyó helyieknek és az itt kirándulóknak.

Szigetcsépi Szabadstrand

A Ráckevén található apró, de annál hangulatosabb, idilli kis strand a vasútállomástól jó két kilométerre van, ezért inkább a helyiek használják, de ha egy igazán természetközeli, hangulatos csobbanásra vágytok, érdemes felkeresni. A 200 méteres partszakaszt fű és homok borítják, a pázsitról a homokos talajú, gyorsan mélyülő szabadvízbe léphetsz be. A strandon a kicsiket játszótér, a nagyobbakat futball- és röplabdapálya is várja. A strand a hétköznapokon reggel 10 órától este 10 óráig tart nyitva, hétvégente már reggel 9-től csobbanhatsz, és este 10-ig nem is kell elhagyni ezt a darabka földi paradicsomot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást