Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Mivel a strandok látogathatóságát a víztisztaság, az esetleges vízmagasság vagy más, előre nem látható körülmények befolyásolhatják, indulás előtt mindig érdeklődj ezekről a helyi önkormányzat honlapján. Bár a szabadstrandok úgy vannak kialakítva, hogy biztonsággal használhatóak legyenek, ne feledd, hogy élővízzel van dolgod. Vannak benne állatok, lehetnek váratlanul gödrök, mélyedések, és a sodrás és jóval erősebb, mint gondolnád. Ezeket tartsd észben, és mindig körültekintően, biztonságosan strandolj!

Nagymarosi strand

A Nyugati pályaudvarról vonattal is jól megközelíthető, hiszen a vasútállomástól csak néhány percet kell sétálni ezen a festői kis településen. Éppen annyit, hogy ráhangolódj a Dunakanyar egyik legszebb településének légkörére, és magad mögött hagyd a városi rohanást. A parton az árnyas, füves részen szuper játszótér és büfék, valamint például a kiváló Piknik Manufaktúra nevű hely várnak.

A pazar visegrádi panorámában pedig egész nap gyönyörködhetsz. A füves sétányról lépcső vezet le a homokos Duna-partra, ahol a víz ugyan rövid sétálás után már gyorsan mélyül, a szélén viszont sekély, ezért kisgyerekkel is ideális a pancsolásra, dagonyázásra, homokvárépítésre.

Dunakeszi szabadstrand

A Liget utcában található, 250 méteres partszakasz árnyas fáival egész nyáron várja a hűsölni, felfrissülni vágyókat. Bár a vasút- vagy buszmegállótól kicsit gyalogolni kell, akár tömegközlekedéssel sem elvetemült ötlet felkeresni a kavicsos, gyorsan mélyülő strandot. A parton játszótér és büfé is élvezetesebbé teszik a pihenést. A strand és a kiépített környezet viszonylag új, hiszen a 2017-es szezonban adták csak át, de gyorsan népszerű lett nem csak a helyiek körében, de a fővárosból is sokan látogatnak ide.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást