Otthon / Utazás

A TOP 5 legszebb magyar strand

A TOP 5 legszebb magyar strand

Nagyjából mindenki tengerpartra vágyik, de a távolság miatt kevesen utaznak külföldre. Ha te idén nem jutsz el a tengerhez, akkor se csüggedj, hiszen itthon is rengeteg szép és izgalmas strand van, ahol lehűtheted magad. Összegyűjtöttük az öt legtutibbat közülük.

A Velencei-tó

Gyakorlatilag bármelyik strandját említhetnénk a Velencei-tónak, de a legjobb talán mégis a korzó és a Sport Beach, előbbi inkább pihenésre, utóbbi az aktív pihenés szerelmeseinek az igazi.

A Sport Beach ráadásul az első olyan strand az országban, ahol figyelnek a környezettudatosságra is.

A Velencei-tó egyébként van olyan jó, mint a Balaton, akkor is, ha nyugalomra, és akkor is, ha sportolásra vágysz: előbbiről rengeteg strand gondoskodik, utóbbihoz pedig itt a Sport Beach, a wakeboard pálya, vagy a rengeteg vízi sportlehetőség.

Abádszalóki strand

Ne csak a főváros közeliek örüljenek: a Tisza-tó melletti Abádszalóki strand a legnagyobb a környéken, és rengeteg sportolási lehetőséget biztosít úgy, mint a velencei Sport Beach.

A vízi sportok mellett jetskizhet is az ember, és rengeteg óriáscsúszda is várja, ha unja a vízparton heverést.

Az Abádszalóki strand a környék legnépszerűbbje, rengeteg turistát vonz, és nemcsak akkor, amikor az Abádszalóki Nyár programsorozat zajlik éppen.

Lupa-tó

A Lupa-tó igencsak megosztó az emberek körében, de mi azért inkább arra szavazunk, hogy megéri kilátogatni ide, ha Budapest melletti az ember: a rengeteg beach bár, a különböző sportprogramok és a bérelhető napágyak közelebb hozzák a vízparti életérzést a fővárosiakhoz is anélkül, hogy hagyományos strandra kellene menniük.

Aki nem szereti a Palatinus és társai klóros vizét, és egy fokkal természetesebbre vágyna, de azért szereti, ha nem teljesen vadstrandra kell menni, annak a Lupa tökéletes lesz, még akkor is, ha kicsit borsos a belépő, és nem éppen olcsó a kaja-pia.

Siófoki Nagystrand

Annak ellenére, hogy ez sem tartozik a legolcsóbb strandok közé, azért még mindig a fiatalok egyik legkedveltebb balatoni strandja ez.

Rengeteg helyen szól a zene, és gyakran rendeznek itt különböző sporteseményeket is, a Balaton pedig lassan mélyül, ráadásul itt az óriáskerék is, amire felülve belátható az egész magyar tenger.

Balatonfüredi Eszterházy Strand

Az Eszterházy Strand kétségkívül a Balaton legszebb strandja, nem véletlen, hogy a város legelegánsabb önkormányzati strandjának tartják.

Extra belépő fejében az élményfürdőt is ki lehet próbálni, de valójában már maga a strandolás élményéért is érdemes ezt a partszakaszt választani.

Balatonfüred egyébként is a Balaton egyik fővárosa gyönyörű korzójával, és itt kapni a magyar tenger legfinomabb fagylaltját is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást