Szereted te is a tócsnit? Ha igen, próbáld ki a sütőtökös variációt is. Ha sütőtök barát vagy, garantáltan nem fogsz csalódni! A szerecsendió és a füstölt sajt valósággal megbolondítják ezt a téli zöldséges ételt.
Jó szálasra reszeld a burgonyát és a sütőtököt is, így kevés lisztet fognak majd felvenni. Kicsit egészségesebb lesz így ez a tócsni is.
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
- 1-2 tekerésnyi bors
- 1 kiskanálnyi metélőhagyma (szárított is jó)
- olaj a sütéshez
- 5 dkg füstölt sajt
- 2-3 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük.
Hozzákeverjük a tojást és a lisztet.
Bevonatos serpenyőben olajat hevítünk, és evőkanálnyi sütőtökös masszát teszünk bele. A kanál hátával elsimítjuk a tócsnit. A sütőtökös lapcsánka mindkét oldalát megsütjük.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük a tökös finomságokat.
Tejföllel és reszelt füstölt sajttal kínáljuk a sütőtökös tócsnit.