Hozzávalók:
6 csésze tyúkhúsleves alaplé
másfél teáskanál só
4 csésze sütőtökpüré
1 teáskanál friss petrezselyem
1 csésze aprított hagyma
½ teáskanál friss kakukkfű
1 aprított fokhagyma
½ csésze tejszín
5 egész szem feketebors
Elkészítés:
1. Hevítsd az alaplé, a só, a sütőtök, a hagyma, a kakukkfű, a fokhagyma és a bors keverékét forráspontig, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és hagyd fedetlenül rotyogni félórán át.
2. Porciózd bögrébe az adagokat, és botmixerrel keverd át őket egyenként! Erre azért van szükség, hogy az ízek teljesen elegyedjenek.
3. Öntsd vissza az egészet az eredeti fazékba, ahol ismét forráspontig hevítve, majd 30 percig lassú tűzön főzve elnyeri végleges formáját. Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel vagy búzacsírával!