Sütőtökleves

Az Egyesült Államokban a hagyományos hálaadás napi vacsora része, de neked nem kell jeles alkalomra várni, hogy adj neki egy esélyt.

Hozzávalók:

6 csésze tyúkhúsleves alaplé

másfél teáskanál só

4 csésze sütőtökpüré

1 teáskanál friss petrezselyem

1 csésze aprított hagyma

½ teáskanál friss kakukkfű

1 aprított fokhagyma

½ csésze tejszín

5 egész szem feketebors

Elkészítés:

1. Hevítsd az alaplé, a só, a sütőtök, a hagyma, a kakukkfű, a fokhagyma és a bors keverékét forráspontig, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és hagyd fedetlenül rotyogni félórán át.

2. Porciózd bögrébe az adagokat, és botmixerrel keverd át őket egyenként! Erre azért van szükség, hogy az ízek teljesen elegyedjenek.

3. Öntsd vissza az egészet az eredeti fazékba, ahol ismét forráspontig hevítve, majd 30 percig lassú tűzön főzve elnyeri végleges formáját. Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel vagy búzacsírával!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást