A gombával töltött sütőtök remek választás az egészséges táplálkozás követőinek. Roppant laktató étel, köret nem is kell hozzá. Vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag fogás.
Hozzávalók:
- 2 kisebb kanadai sütőtök
- 30 dkg csirkemell filé
- 25 dkg sampinyon gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- só
- 2-3 tekerésnyi bors
- kakukkfű
- 1-2 evőkanál olaj
- 10 dkg edami sajt
Elkészítés:
A sütőtököket alaposan megmossuk, kettévágjuk, magjukat kikanalazzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk. Sózzuk, és 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. Fehéredésig sütjük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágva a húshoz tesszük. Kakukkfűvel ízesítjük. Ha a hús és a gomba is megpuhult, megtöltjük a felezett sütőtököket.
A tölteléket négyfelé osztva arányosan helyezzük el a kivájt tökökbe.
Egy tepsit ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk, és a gombás hússal töltött tököket szépen belesorakoztatjuk. 1 dl hideg vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt sülnek meg ezek a finomságok.