Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sült gomba ricottával töltve

Sült gomba ricottával töltve

Jamie Oliver receptje egy hihetetlen változata a klasszikus sült gombás receptnek.

Olyan gombafejekre lesz szükségünk, amelyek jól megtartják a ricottás tölteléket. Nagyon finom vegetáriánus étel.

Hozzávalók:

– 10 dkg omlós ricotta sajt
– 1 citrom reszelt héja
– 1 friss piros chilli paprika, apróra vágva
– tengeri só, frissen őrölt fekete bors
– 2 evőkanál apróra vágott friss oregánó, vagy majoránna levelek
– egy jó marék frissen reszelt parmezán sajt
– 12-15 gombafej, megtisztítva
– extra szűz olíva olaj
– egy marék rukkola saláta

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a ricottát egy tálba, reszeljük hozzá a citrom héját, chillit, kevés sót és borsot. Keverjük össze, vágjuk hozzá az oregánót és parmezánt.

2. Pucoljuk meg a gombafejeket, csepegtessünk rá olajat, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, és helyezzük bele a gombafejeket belsejükkel lefele fordítva. Ha félig átpuhult a gomba, óvatosan vegyük ki.

3. Kanalazzuk a belsejébe a ricottás keveréket. Szórjuk meg parmezánnal a tetején

4. Tegyük sütőbe a gombákat, és 15 perc alatt süssük meg. A tényérokba tegyünk rukkola salátát és erre az ágyra tegyük a gombafejeket, szórjuk meg parmezánnal.

jamioliver.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást