Stílustanácsadás: Fruzsi – Divattippek magas lányoknak, réteges öltözködés és irodai viselet

Stílustanácsadás: Fruzsi – Divattippek magas lányoknak, réteges öltözködés és irodai viselet

Címlap / Stílus / Divat / Stílustanácsadás: Fruzsi – Divattippek magas lányoknak, réteges öltözködés és irodai viselet

Ma Fruzsinak segítünk néhány könnyen megvalósítható stílustippel és új ötlettel, hogy reggeli készülődése során könnyebben válogasson a szekrényében található ruhái között, és a hétköznapokban még magabiztosabban lépjen az utcára.

Nézd meg, milyen szetteket álmodtunk meg neki!

Fruzsi jelentkezési képei

Viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen Fruzsi szuper adottságokkal és gyönyörű alakkal rendelkezik, magas, vékony lány, hosszú lábakkal és meseszép hajkoronával. Mai cikkünkben ugyanakkor Fruzsi mellett minden magas lányhoz szólunk, reméljük, hogy hasznos, számotokra is értékes új ötletekkel gazdagodtok majd. Mindemellett természetesen Fruzsi jelentkezésekor feltett konkrét kérdéseire is választ adunk, így szó lesz réteges öltözködésről, irodai szettekről és néhány hasznos hajformázási tippet is megosztunk veletek. 

KESKENY – SZÉLES JÁTÉK

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

A magasabb nők szerencsés helyzetben vannak, hiszen általában hosszú lábakkal, hosszú nyakkal rendelkeznek, mely – valljuk be őszintén – szinte minden nő álma. Éppen ezért a mindennapi öltözék kiválasztása során fontos, hogy ezeket az előnyös részleteket hangsúlyozzuk. Fruzsi esetében tulajdonképpen nem érdemes „Ne tedd!” tanácsokról beszélni, hiszen magassága mellett csinos, úgynevezett banán alkata van.  Emiatt kifejezetten előnyös számára, ha a keskeny hatást keltő ruhadarabokat szélessel kombinálja. Így például jól állnak neki a díszített vállú ruhadarabok, válltömések, de egy testhez simuló szoknya is remek választás lehet egy bővebb inggel vagy pulcsival kombinálva. 

HANGSÚLYOS KIEGÉSZÍTŐK

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

A magas hölgyeknek kifejezetten jól állnak a hangsúlyos kiegészítők, így például a statement nyakláncok, oversize táskák, nagyobb fülbevalók, halmozott karkötők. A kiegészítők kiválasztásánál ugyanakkor fontos ügyelni rá, hogy ne essünk túlzásba, egyszerre csak egy igazán harsány darabot viseljünk.

RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

A réteges öltözködés az ősz beköszöntével mindannyiunk számára kulcsfontosságú kérdéssé vált. Gyönyörű lábai miatt Fruzsinak kifejezetten jól állnak a testhez simuló szoknyák és az A-vonalú darabok is,  így bátran ajánljuk, hogy a hideg időben is válasszon szoknyát, mely egy melegebb fekete harisnyával akár télen is remekül működik. A layering számos típusával kísérletezhet, jöhetnek a klasszikus pulcsi – biker dzseki – szőrme mellény kombók éppúgy, mint az ing (mely természetesen farmer is lehet) – pulóver – kabát megoldások. Idén egyébként kifejezetten trendinek számítanak a ponchok és szőrmestólák is, így nem kell félnünk tőle, hogy megfázunk, ha a legújabb divatőrületeknek akarunk hódolni.

STÍLUSOSAN AZ IRODÁBAN

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

Az irodai öltözködés nehéz kérdés, hiszen minden munkahelyen más és más a dress code, így nem könnyű általánosan jól működő tanácsokkal szolgálni. Emiatt igyekszünk kicsit szigorúbban értelmezni az irodai stílust, elegánsabb összeállításokra fókuszálunk, ugyanakkor néhány lazább elképzelésről is szót ejtünk.

A réteges öltözködés az irodai viselettel is jól összeegyeztethető. Ha alapkövetelmény a szoknya, Fruzsinak és a hozzá hasonló alkatú lányoknak elsősorban a picivel térd fölé, vagy éppen térdig érő ceruzaszoknyákat ajánljuk, hiszen ezek egyszerre elegánsak és nőiesek, ugyanakkor egy meetingen vagy prezentáció alkalmával is stílusosak maradhatunk bennük.

A szoknyákon túl a skinny nadrágokat is jó szívvel ajánljuk Fruzsinak, hiszen hosszú, vékony lábait remekül kihangsúlyozza egy ilyen testhez simuló darab.  Felsőruházat tekintetében korlátlan mennyiségben jöhetnek a kivágott (U vagy V kivágás is tökéletes Fruzsi számára) ingek, lazább blúzok, de akár egy egyszerű topot is el tudunk képzelni hosszú ujjú, vagy ujjatlan blézerrel. Mindehhez érdemes beszerezni egy hosszított kabátot, mely szintén kihangsúlyozza Fruzsi magas, karcsú alakját, csodásan mutat az elegánsabb office szettekkel, és melegen tart a hideg téli napokon is.

TABU A MAGASSARKÚ?

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

Nem, sőt! A magasabb hölgyek gyakran félve húznak magassarkút, pedig adottságaik miatt sokan elsőként azt nézik meg, magas cipellőt viselnek-e. Így érdemes nagyobb figyelmet fordítani a lábbeli kiválasztására. Természetesen nem kell mindenhova hatalmas sarkakon tipegni, de nem szabad, hogy testmagasságunk kedvünket szegje, hiszen egy szép magassarkú cipő mindig sokat javít az összképen, nőiesebb, csinosabb végeredményt kölcsönöz. Ha pedig nem bírunk egy egész napot tűsarkakon, egy nagyobb táska mélyén lapuló balerina, tornacipő vagy slip-on mindig kisegít.

FRIZURATIPPEK EXTRA HOSSZÚ HAJHOZ

Fruzsi gyönyörű, extra hosszú hajjal rendelkezik, melyet sokan szívesen elfogadnának.

A nagyon hosszú haj hátránya ugyanakkor, hogy sokkal időigényesebb formázni, így Fruzsi – ahogy leveléből kiderült – gyakran csak copfba kötve hordja.

A változatosabb hajviselet érdekében bátran ajánljuk, hogy egy-egy gyorsan elkészíthető fonással (akár csak egyetlen tincs befonásával), hajfánk segítségével készített konttyal vagy finom hullámokkal kísérletezzen.

Képek forrása: 1, 2, 3, 4.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!