16 stílusos kültéri konyha – ha komolyan veszitek a grillezést

16 stílusos kültéri konyha – ha komolyan veszitek a grillezést

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 16 stílusos kültéri konyha – ha komolyan veszitek a grillezést

Nyakunkon a grillszezon, és az idei évben valószínűleg minden eddiginél nagyobb szerep jut majd az otthoni, családi programoknak. Ezek közül sokak számára a legkedvesebb eshetőség a kerti sütögetés, valamint a szabadtéri főzőcskézés. Azonban már nem csak a szalonnasütők és a bográcsozók állnak a rendelkezésünkre, ha odakinn vacsoráznánk: stílusos kültéri konyhák gondoskodnak a különleges élményekről.

Fedett konyhák

Kézenfekvő dolog a szabadtéri konyhákat védeni az időjárás viszontagságaitól, hiszen ha gépeket is beszereltettek kültérre, akkor azokat óvni kell az esőtől. Természetesen a tervezők gondoltak erre a problémára, így készültek olyan grillezők, kemencék, amik ellenállnak az időjárásnak. Más eshetőség is akad: a féltetők, pergolák alkalmasak arra, hogy akár vihar idején is főzőcskézzetek a szabadban.

A szabadtéri nappalik elterjedésével párhuzamosan egyre népszerűbbek ezek a megoldások, hiszen a legújabb lakberendezési irányzatok alapvető célja, hogy minél közelebb kerüljünk a természethez.

Ezt sokan úgy oldják meg, hogy a kerttel teljesen egybenyitható nappalit alakítanak ki az otthonukban, mások a fedett teraszukon egy második nappalit rendeznek be. Ahol pedig van rá hely, kisebb-nagyobb kültéri konyhák is kialakításra kerülnek. Így nem kell bejárni a lakásba a frissítőért és karnyújtásnyira vannak a szabadtéri ebédek és vacsorák a nélkül, hogy bármit is cipelni, pakolni kellene.

Különálló konyhák

A szabadtéri konyhákat illetően közkedveltek a bárszerű megoldások is, különösen abban az esetben, ha a ház kialakítása miatt nem megoldható, hogy a teraszon kapjon helyet a konyha. Ekkor remek alternatívát jelentenek a kertben megtervezett és felépített szabadtéri konyhák.

Ezek gyakran a kerti kisházak, pergolák továbbgondolt változatai, amik igény szerint emlékeztethetnek egy tengerparti bárra, vagy akár egy vidéki kisházra is – ennek megfelelően a berendezésük is eltérhet.

Sokan tévét és borhűtőt, minibárt szereltetnek az úgynevezett patiókba, mások viszont éppúgy grillezésre, kemencék beépítésére használják őket, mint a teljesen fedett, teraszhoz épített kültéri konyhákat. A lehetőség mindenesetre adott: egy patióból csodálatos konyhát készíthettek a kertetekben – tulajdonképpen bárhová. 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»