Stílusos házszámok az otthonodra + elkészítési útmutató

Stílusos házszámok az otthonodra + elkészítési útmutató

Címlap / Otthon / Dekor / Stílusos házszámok az otthonodra + elkészítési útmutató

Akár házavató ajándékba viszed, akár az új házadat ékesítenéd vele, akár a már régi lakhelyedet dobnád fel vele, ha saját magad készíted a házszámokat, biztos, hogy egyedi színt adsz vele az ingatlannak – és ez az, ami egy épületet otthonná tesz, nem igaz?

Egy kis zöld

Fogj egy kis méretű lécet, óvatosan csiszold, fesd és lakkozd le, majd fúrj fel rá egy azonos színűre lefestett kis kaspót.

A kaspóba válassz növényeket annak megfelelően, hogy napfényes vagy árnyékos helyre kerülnek, végül ragaszd fel az alapra a házszámokat is.

A növényeket érdemes egy kisebb cserébe, és nem közvetlenül a kaspóba ültetni, mert így később, ha virágföldet akarsz cserélni alattuk, egyszerűen kiemelheted őket, és nem kened össze a művelet közben a házszámokat.

Betűből számot

Ha a házszámod betűt is tartalmaz, akkor kereshetsz egy szimpatikusat valamelyik hobbiboltban, vagy ha van egy kis kézügyességed, farostlemezből – építészeti áruházakban lehet kapni, de egy darab kimaradt laminált padlólap is megteszi – dekopírfűrésszel is kivághatod.

A betűt aztán kedved szerint festheted, kezelheted, és másfajta anyagból felragaszthatod vagy felfestheted rá a számokat.

Különleges emlékek

Ha a házszám minden részét magad szeretnéd elkészíteni, akkor akár otthon is kereshetsz olyasmit, amit felhasználhatsz ehhez.

Egy régi, már nem használt tálca, amihez kedves emlékek kötnek, és ezért nem akarod kidobni, új szerepet kaphat, ha lefested, majd rápingálod a házszámot, és ezt fúrod fel a faladra vagy az ajtóra.

Válassz a tálca dizájnjához stílusban passzoló számokat, és még mutatósabb lesz a végeredmény!

Romantikus lakhelyekre

Egy nyaraló, egy hétvégi ház vagy egy country stílusban berendezett otthon ajtaján tudjuk elképzelni ezt a házszámot.

A koszorú alapját te magad is elkészítheted, de egy virágboltban vagy hobbiboltban is megveheted.

Figyeld meg, ahogy a fehér művirágok közé illesztett masni színben passzol a számokhoz – ettől lesz az egyszerű dísz kimondottan ízléses és átgondolt.

Házszám ül a fűben

A fából készített keretbe érdemes egy darab OSB-ből vagy farost lemezből készíteni aljzatot, amire aztán rögzítheted a műfüvet.

Akár mintadarabot is rendelhetsz valamelyik műfüvet forgalmazó cégtől, és az is elég lehet arra, hogy a házszámod alapját elkészítsd.

Végül a műfüvön keresztül fúrd az OSB vagy farost lemezbe a számokat, és tedd ki a falra a kész művet.

Szöget szöggel

Szereted a vagány, kicsit steam punk jellegű megoldásokat?

Akkor ez az egyszerű, de annál egyedibb és izgalmasabb kézműves megoldás is tetszeni fog!

Fogj egy fadarabot – nem baj, ha látszik rajta, hogy valamiből kimaradt, vagy régi, még csak lecsiszolnod sem kell, ez a házszám éppen attól fog jól kinézni, hogy látszik, hogy a ház körül talált anyagokból készült.

Egy ceruzával halványan skicceld fel rá a számokat, majd nagyobb fejű szögeket üss be nagyjából a közepükig a fába, hogy stabilan tartsanak, de még ki is álljanak az anyagból.

Ha minden szám körvonalát kitöltötted, ellenőrizd, hogy az összes szög feje egy síkban van-e, és már készen is vagy!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!