Ez áll jól Mónikának! Heti stíluselemzés

Ez áll jól Mónikának! Heti stíluselemzés

Címlap / Stílus / STÍLUS születik / Ez áll jól Mónikának! Heti stíluselemzés

Heti stíluselemző rovatunkba ezúttal egy asszisztensnő olvasónkat választottuk ki. Anikó, habár rendkívül csinos, úgy érzi eddigi életében mindig ugyanolyan stílusban öltözködött. Szeretne végre váltani és egy vagány, nőies stílust kialakítani. Nézzük, Yurkov Orsi milyen tanácsokkal látja el!

Mónika paraméterei

Foglalkozás: asszisztens
Jelenlegi hajszín: csokibarna
Eredeti hajszín: csokibarna
Szemszín: zöldes-barna
Magasság: 170 cm
Testsúly: 56 kg
Színek a gardróbban: kék-fekete-pink

Bemutatkozó

Mónika jövőre 50 éves lesz és úgy érzi, egész életében ugyanúgy nézett ki. Az öltözködése, de még a frizurája is mindig ilyen volt. Úgy érzi, szeretne megújulni, hiszen eddigi öltözködési stílusát már megunta, de nem tudja, hogyan hozhatná ki magából a femme fatale-t.

Síluselemzés

Kedves Mónika! A megjelenésedben egészen különleges módon keveredik a nőiesség a vagánysággal. Nem tudom mennyire viselsz szoknyákat – remélem sűrűn -, mert a te sziluetted szoknyáért kiált.

Kivágások

Elképesztően gyönyörű a dekoltázsod, ezért a kulcscsontodat kiemelő darabok viselésére bátorítalak. Ha V-kivágású darabokat választasz, az keményíteni fog téged, a kerek nyakú felsők viszont lágyítani fognak. Én személy szerint inkább a kerek nyakkivágás felé terelnélek. Válassz ezen felül csónaknyakú megoldásokat, illetve aszimmetrikus felsőrészeket, és persze garbót, ha el tudod magadon viselni.

Nadrágok

Nagyon szép, vékony derekad van, így a csípőnadrágok, csípőfazonok helyett érdemes lenne kipróbálnod a derékban szabott (magas derekú) nadrágokat, ruhákat, overálokat is, amiknél a derékvonalat még egy 1-3 cm-es övvel is érdemes lenne kiemelni. A farmernadrágok mellett neked az elegáns anyagból készült jogger, paperbag és cargo nadrágokat is javaslom.

Szoknyák

A légies sziluettedhez nagyon illik a szoknya. Ne ijedj meg, attól, hogy szoknya van rajtad, hiszen az egészet lehet egy sportosan vagány szettbe is csomagolni! Egyaránt nyúlhatsz az A-vonalhoz és a ceruzafazonhoz is. A szoknya hosszát tekintve neked a leginkább a midi és a klasszikus hosszt javaslom. Valahogy nem érezlek téged amolyan miniszoknyás nőnek.

Minták tekintetében szerintem nem vagy egy „tropical-mintás” típus. Számodra egyszerűen nem előnyösek a tarka, túlterhelt mintázatok. Hozzád inkább a geometrikus, letisztult vonalak, és színek illenek!

KerüldKeresd
a fodros darabokata ceruza és A-vonalú szoknyákat
a miniszoknyákatruhákat és overálokat
a túl mélyen dekoltált darabokataz öveket
a karcsúsítás nélküli ruhákata nőies vagányságot


Színek tekintetében továbbra is bátran viseld a telítettebb, hideg színeket, és óvakodj az archoz közel a mustártól és a téglavöröstől. 

Stílusszakértő

A Bien.hu Stílus születik stílusszakértője Kovács Orsolya, a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója, a Stíluserő című könyv szerzője, aki Magyarországon kívül, Európa-szerte és Kaliforniában is erősíti ügyfelei önbizalmát a megjelenésen keresztül.

Szeretnéd, ha neked is segítene a Bien.hu stílusszakértője?

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!