Mi áll jól Dórinak? Stíluselemzés Yurkov Orsival

Mi áll jól Dórinak? Stíluselemzés Yurkov Orsival

Címlap / Stílus / STÍLUS születik / Mi áll jól Dórinak? Stíluselemzés Yurkov Orsival

Heti stíluselemző rovatunkba ezúttal egy fiatal egészségügyi dolgozó olvasónkat választottuk ki. Dorottya csodálatos adottságokkal van megáldva, ám okoz némi fejtörést neki, hogyan lehetne a legstílusosabb önmaga. Nézzük, Yurkov Orsi milyen tanácsokkal látja el!

Dóri paraméterei

Foglalkozás: Egészségügyi dolgozó
Jelenlegi hajszín: Balayage sötétbarna-szőke
Eredeti hajszín: Vörös
Szemszín: Kék
Magasság: 163 cm
Testsúly: 55 kg
Színek a gardróbban: Fekete
Dóri fő „problémái”
Keresi a színeit és a mintákat, amelyek előnyösek a számára. 80C melltartót visel és nem szereti kihangsúlyozni a kebleit, viszont a túl zárt nyakrészt sem érzi megfelelőnek. Szeretne szoknyát hordani, de a magassarkú cipőket nem kedveli, hisz sokat van úton. Összességében szeretne nőiesebben öltözni.

Stíluselemzés

Először is, elképesztően csinos vagy, Dorottya! Nálad bizony széles a tárház, amiből válogathatunk, a karcsú alakod ugyanis sok fazont megenged. 

Kivágások, derék

Tudom, hogy nem szereted hangsúlyozni a dekoltázs részt, de fontos, hogy takarni nem azzal fogod tudni, hogy magasan záródó felsőrészeket választasz. Az erőteljesebb kebleket ugyanis ha bezárjuk, fullasztó, és kövérítő hatása lesz, hiszen optikailag ez nagyítani fog és oda tereli a figyelmet, amit te pont nem szeretsz.  Így a mellkasi részt érdemes megnyitni “V” kivágással. Fontos azonban, hogy ez a “V” kivágás ne legyen túl mély, mert akkor megint csak a keblekre irányítod a figyelmet. Jó megoldás, ha a kulcscsont környékéig, vagy az alatt pár centivel ér a “V” kivágás.

Szintén előnyös, ha kis kabátkát, dzsekit, blézert viselsz, amit kinyitva hordasz, így a mellkasi részt 3 függőleges vonallal vágod el, így szintén hangsúlyozod a szép sziluetted, de nem a keblekre tereled a figyelmet.

A karcsú derekadat én biztosan hangsúlyoznám egy övvel, ami 1-5 cm közötti szélességben van.

Szoknyák, cipők

A te gyönyörű lábaidat nem szabad nadrágba rejtened, viselj bátran szoknyát! Az egy nagy félreértés, hogy szoknyához csak magassarkút szabad viselni. Sőt! Szoknyához viselhetsz akár utcai tornacipőt, balerinát (mindenképp hegyes orrút), lapos sarkú csizmát, de bakancsot is.

Vékony, homokóra alakodhoz jól áll a ceruza és az „A” vonalú szabás is, de bátran viselheted a most annyira divatos midi fazont is.

KerüldKeresd
a magasan záródó top-okat, mert előnytelenül nagyítják a kebleketa ceruza és “A” vonalú szoknyákat
a túl rövid szoknyákata csinos, nem túl mély kivágásokat
a túl mély kivágásokataz öveket

Színek

Mivel a ruhatárad tele van feketével, stílusszakértői kötelességem, hogy javasoljam neked: a jövőben szerezz be 1-2 sötétkék darabot a feketék helyett, meglátod meglepő lesz a hatás!

Stílusszakértő

A Bien.hu Stílus születik stílusszakértője Kovács Orsolya, a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója, a Stíluserő című könyv szerzője, aki Magyarországon kívül, Európa-szerte és Kaliforniában is erősíti ügyfelei önbizalmát a megjelenésen keresztül.

Szeretnéd, ha neked is segítene a Bien.hu stílusszakértője?

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!