Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan alkalmazkodnunk kell egy egészen más élethelyzethez, mint amit megszoktunk. Ennek már érezhetjük előjeleit, de a jóslatokon kívül, senki nem tud konkrét választ adni arra, hogy mi vár ránk. Ilyen helyzetben persze joggal merül fel a kérdés mindenkiben, hogy a konyhában majd mi mindenről kell lemondani, de ha okosan gazdálkodsz, akkor jóformán semmiről.
1/3 Vegán spórolási tippek
Talán ezt az életmódot mondhatjuk a legszerencsésebbnek, már ami a spórolást illeti, hiszen minimális anyagi ráfordítással, nagyon laktató és ízletes ételeket lehet készíteni. Sokan a vegánságot a boltokban kapható készételekkel, vegán sajtokkal, szalámikkal és hamburgerekkel azonosítják, melyek valljuk be, nem a legolcsóbb termékek az üzletek polcain. Ezek miatt érthetően gondolják drága mulatságnak a vegán életmódot, viszont van egy sokkal olcsóbb és egészségesebb verziója is.
Merthogy ezek a vegán készételek nem a legjobb választások az egészségünk megőrzése céljából, még ha nem is tartalmaznak állati eredetű összetevőket. A legjobb módszer a vegán spórolásra, ha az ételek alapja mindig valamilyen szezonális zöldség és gyümölcs, valamilyen gabonafélével társítva.
Egy zöldséges tészta, pizza, esetleg lecsó, vagy egytálétel elkészítéséhez nincs szükség rengeteg összetevőre, így pár száz forintból is ízletes menüt lehet a családnak villantani. Nem mellesleg, pedig nagy adagokat készíthetünk belőlük, így akár több napra is biztosítva vannak a főétkezéseink. Gondolj csak bele, egy sima paradicsomos tészta nagyjából 600-800 Ft-ból kijön és így két-három napra is ki tudod porciózni magadnak ebédre. Laktató, finom és költséghatékony.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!