Szerelem / Szex

A sperma 5 meglepő haszna – Antidepresszáns és jobban alszol tőle?

A sperma 5 meglepő haszna – Antidepresszáns és jobban alszol tőle?

Természetes antidepresszáns

Albanyban végeztek egy kutatást 300 női egyetemi hallgató részvételével, amiben a sperma és a depresszió kapcsolatát vizsgálták. Az eredmény szerint azok a lányok, akik óvszer nélkül éltek rendszeres szexuális életet, kevésbé mutattak depresszióra utaló jeleket, mint a gumival szeretkező társaik. A kutatók szerint a hüvelyben felszívódnak az ondó bizonyos depressziógátló alkotórészei, melyek már pár órával szex után is kimutathatóak a vérben. Ennek ellenére emiatt ne hagyd el az óvszert, hiszen a teherbe esés és a nemi betegségek elleni védelem ennél sokkal fontosabb.

Jobban alszol tőle

Igaz, szex után mindenki jobban alszik a testmozgás és a felszabaduló boldogsághormonok miatt, azonban nemcsak ezek lehetnek az okai.  A spermában ugyanis megtalálható a melatonin nevű hormon is, amely az ébrenlét és elalvás ciklusát irányítja. Emellett hatékonyan megnöveli a REM-ciklus – azaz a mélyalvás – hosszát. Élénk álmokat eredményez, emiatt alvászavar ellen is fel szokták írni. A melatonin hat a test hőmérsékletére, ami által álmosságot okoz, sőt, befolyásolja az immunrendszert is, bár ennek módja még nem ismert. A sperma által a szervezetbe kerülve tehát kiadós alvást eredményezhet. 

Igazi multivitamin koktél

Egy teáskanálnyi sperma több mint 200 féle fehérjét, hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Akadnak hölgyek, akik pakolásként előszeretettel kenik az arcukra. Még felsorolni is nehéz, de sok C-vitamin, kalcium, citromsav, fruktóz, magnézium tejsav, foszfor, nitrogén, kálium, só, cink és B12 vitamin is megtalálható benne. Természetesen ezek mennyisége függ a férfi egészségi állapotától, korától és életvitelétől. A cink szinte minden illető spermájában elég meghatározó százalékban van jelen, ez pedig egy igazi csodaszer, hiszen olyan antioxidáns, ami az öregedés lelassításáért felelős. Tehát a szex nemcsak kellemes hormonfelszabadító testmozgás, hanem – óvszer használata nélkül – igazi öregedésgátló vitaminforrás is.

Katya_Havok/istockphoto.com

Az orális szex csökkenti a vérnyomást

Egy amerikai nőgyógyászati magazinban jelent meg az a 2003-ban végzett kutatás, amely azt vizsgálta, hogy a lenyelt sperma milyen hatással van a nők vérnyomására. Kiderült, hogy azok a nők, akik nem köpik ki partnerük ondóját, sokkal kevesebb eséllyel szenvednek terhességi toxémiától. Ez a másnéven preeklampszia nevű állapot tulajdonképpen egy terhességi komplikáció. Tünetei az emelkedett vérnyomás, illetve a vizeletben kialakuló magas fehérjeszintek és száz nőből körülbelül kettőt érint.

A preeklampszia egyik fő jellemzője a csökkent véráramlás az anya szervezetéből a méhlepény felé, amely a baba elégtelen oxigén- és tápanyagellátását eredményezi. Ez az állapot rövid és hosszú távon is súlyos következményekkel járhat mind az anya, mind a gyermeke számára. A sperma tehát még a babát is védi a terhesség alatt.

Az ejakuláció megelőzi a prosztatarák kialakulását

Az utolsó pontunk nem a nőket érinti és nem is maga a sperma – hanem annak kilövellése – miatt hasznos, de ettől nem kevésbé fontos. Egy 2004-es kutatás bizonyította be az összefüggést a gyakori ejakuláció és a prosztatarák megjelenése között. Akár partnerrel, akár egyedül jut el a csúcsra egy férfi, a rendszeres magömlés csökkenti ennek a félelmetes betegségnek a kialakulását. 

3 hozzászólás

 • Avatar
  Polgár Sándor
  2020.10.24., 10:43

  Mindig imádtam azokat a hölgyeket akik az utolsó spermaig lenyelték az ondót, de azt nem tudomtam hogy a nejem terhessége alatt sex után lenyelt ondót a gyerekem is hasznosítja. A harmadik gyereknél már ráteszek egy lapáttal és többet nyeletem a gecit a párommal. Ha épp nem terhes csak akkor engedélyezem arcpakolásmak felhasználni.

  Válasz
  • Avatar
   Edit Vojtkó
   2020.10.25., 08:28

   Undorító, a fogalmazás meg felháborító!!!!!!!!!!!!!!

   Válasz
 • Avatar
  Krisztina Borza
  2020.10.28., 10:18

  Üdvözlöm.😊Nincs ebbe semmi undorító!! Van aki nyitott erre van aki nem. Ennyi! Véleménye meg igen. Mindenkinek lehet.Nem vagyunk egyformák. Hálaisten

  Válasz

Írj egy hozzászólást