Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sörben sült csirkecomb répasalátával

Bár elsőre talán kicsit furcsán hangzik a sörben sült csirke ötlete, nálunk rögtön a család kedvence lett. Azoknak is bátran ajánlom, akik egyébként nem lelkesednek az ital kesernyés ízéért, mert egészen különleges aromát kölcsönöz a húsnak. Olyannyira, hogy még a macska is felmászik a tűzhelyre a vonzó illat miatt…

Hozzávalók:   2 csirkecomb só, bors 2 dl sör
A salátához:   25-30 dkg sárgarépa 2-3 gerezd fokhagyma ½ citrom leve 3 evőkanál majonéz só, bors   A tálaláshoz:   2 kifli vastagra karikázva   Elkészítés:   A csirkecombokat gyengén sózzuk, borsozzuk, majd jénai edénybe helyezzük. 2 dl sört öntünk alá. A jénaiba semmilyen zsiradék nem szükséges. Fóliával lefedjük elkészítendő ételünket, majd hideg sütőbe helyezzük. A sütőt bekapcsoljuk. Sörös csirkénket 200 fokon 35 percig lefóliázva, majd fólia nélkül, időnként szaftjával locsolgatva még 15-20 percig sütjük.   A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük a fokhagymagerezdekkel együtt. A fél citrom levével nyakon öntjük, hozzákeverjük a majonézt, csipetnyi sót és borsot. Lazán összekeverjük.   Tálalás:
Tányérra helyezünk egy darab megsült csirkecombot. Mellétesszük répasalátánk felét, majd a kiflikarikákat a csirke szaftjába mártjuk, ez lesz a köret.   Mutatós, finom és könnyen elkészíthető étel. Gyümölcsös sörökkel még különlegesebb aromát varázsolhatunk asztalunkra.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást