5 sminktipp kánikulára, hogy a forróságban se folyjon el a sminked

5 sminktipp kánikulára, hogy a forróságban se folyjon el a sminked

Címlap / Stílus / Arc / 5 sminktipp kánikulára, hogy a forróságban se folyjon el a sminked

Ha ránk hallgatsz, a legnagyobb forróságban félreteszed a sminkecsetet, és inkább megfelelő napvédelemről és hidratálásról gondoskodsz, és hagyod lélegezni a bőrödet. De ha mégis különleges eseményre készülsz, vagy egyszerűen csak egy meleg napon is szeretnéd a megszokott make upot viselni, kövesd tippjeinket, hogy ne másszon le a festék!

A vízálló a nyerő választás

Bár nem valószínű, hogy hazafelé menet elkapna egy hóvihar, mégis érdemes nyáron a vízálló sminkek mellé tenni a voksot.

Nem csak a nyári záporok miatt, hanem azért is, mert a melegben bizony megizzadsz, a szemkörnyéken lévő festék pedig pillanatok alatt elfolyik.

A vízálló szemceruza és szempillaspirál sokkal tovább kitart, és a nap végén sem fogsz úgy kinézni velük, mint egy agyonhajszolt pandamaci.

Felejtsd el a vastag alapozót

Tedd félre a nehéz, sűrű alapozókat, mert ezek csak eltömítik most a pórusokat, beleégnek a bőrödbe, ráadásul sokkal jobban fogsz izzadni alattuk, így nem is lesznek tartósak.

Használj inkább színezett hidratálót, mindenképpen olyat, ami a napvédelemről is gondoskodik.

Nem árt, ha van nálad arctisztító kendő, amivel időnként fel tudod itatni a nedvességet az arcodról, mattításhoz pedig használhatsz könnyű púdert.

Ezzel a vészhelyzeteket is elháríthatod, és gyorsan újból tökéletessé varázsolhatod a megfáradt sminket.

Használj primert!

Bár nyáron a kevesebb több, ha mégis az alapozó mellett döntesz, akkor érdemes alá primert is felvinned.

Ez a speciális krém megfelelő alapot teremt az alapozónak, felszívja a fölösleges nedvességet, kiegyenlíti a bőrszínt, és gondoskodik arról, hogy az alapozó a nap végéig ott maradjon, ahol felvitted, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, vagy átengedné a zsírosodást.

Szerencsére primerből is gazdag már a kínálat, válassz olyat, ami nem olajos, és nem nehezíti el a bőrödet.

Ásványvizet a palackba!

Míg az izzadás nem kifejezetten tesz jó szolgálatot a bőrödnek, addig egy frissítő permet megállíthatja a smink elfolyását.

Drogériákban kapni kifejezetten erre a célra készült arcpermeteket, de az is elég, ha tiszta ásványvizet töltesz egy permetezőfejes palackba, és időnként karnyújtásnyi távolságból befújod vele az arcodat.

Nem csak azonnal felfrissülsz, de a sminked is tartósabb lesz ezzel az egyszerű módszerrel.

Ne feledkezz meg a hidratálásról!

Ha azt szeretnéd, hogy a sminked tartós maradjon, a bőröd pedig károsodás nélkül ússza meg a nyarat, ne csald el a hidratálást!

Reggel, mielőtt felvinnéd a sminkedet, és este, miután lemostad, használj a napszaknak megfelelő, könnyű, vízbázisú hidratálókrémet.

A hidratálókrémtől a bőröd nem lesz nehezebb vagy zsírosabb, sőt!

Ha gondoskodsz az ápolásáról, könnyebb lesz egyensúlyban tartani a faggyútermelést, így a smink nem mászik le az arcodról néhány órával a felvitele után, és nem is ivódik olyan mélyen a pórusokba, mert a bőröd nem próbál kétségbeesetten folyadékot nyerni belőle.

Ha szép bőrt, a sminknek pedig megfelelő alapot szeretnél, akkor ne hagyd ki az arckrémet most sem!

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!